Populære sporter
All sport
Vis alt

Låneavtalen over for VM-vraket forsvarsspiller – nå skal han trene med RBK igjen

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 16/05/2018 klokken 16:10 GMT+2

Men Alex Gersbachs fremtid i Trondheims-klubben er ikke avklart.

Alex Gersbach

Foto: Scanpix

Det skriver Adresseavisen.
21-åringen ble lånt ut til den franske League 2-klubben Lens i januar og fikk 12 kamper for laget, som til slutt endte på 14. plass.
Nå som sesongen i Frankrike er over har venstrebacken returnert til Trondheim og kommer til å se 16. mai-kampen mot Lillestrøm fra tribunen, skriver avisen. Selv om han er tilbake i Norge kan han likevel ikke aksle RBK-drakten ennå.
Klubbens sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, forteller at de ikke har avklart hvordan spillerens fremtid blir.
– Hva som skjer, er litt for tidlig å svare på. Han vil uansett ikke kunne være spilleklar før overgangsvinduet åpner igjen, sier Bjørnebye til Adressa.
Bjørnebye forteller at spilleren kommer til å trene med klubben selv om han ikke får bidra i kamper.
Gersbach spilte 15 kamper i Eliteserien i 2017-sesongen, men etter hvert gjorde Birger Meling venstrebacken til sin. I vinter hentet klubben danske Malte Amundsen, men han har foreløpig ikke fått all verdens med spilletid for trønderne.
Forsvarsspilleren hadde håpet å være en del av Australias VM-tropp i sommer, og var en del av Bert van Marwijks. Men da den 26 manns store troppen til nasjonens treningsleier i forkant av mesterskapet ble tatt ut tirsdag, var han ikke inkludert. 21-åringen står med fire kamper for A-landslaget, og har vært fast inventar på aldersbestemte landslag før han ble seniorspiller. Landslagssjefen forklarte at det ikke var en enkel oppgave å ta ut mesterskapstroppen:
– Det har vært en utfordrende oppgave å redusere troppen. Men det er likevel en naturlig greie som hører med til profesjonell idrett på det høyeste nivå, sa van Marwijks i forbindelse med uttaket.
I Rosenborg har han totalt spilt 34 kamper etter at han kom fra Sydney FC i 2016.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame