Populære sporter
All sport
Vis alt

Kritisk til Vålerenga: – Ikke i nærheten av å være godt nok

Jonas Moen Rye

Oppdatert 13/08/2018 klokken 12:43 GMT+2

Eurosport-ekspert Thomas Myhre mener det er på tide å se seg i speilet i Vålerenga.

Ronny Deila

Foto: Scanpix

Mandag reiser hovedstadslaget til høytsvevende FK Haugesund til det som er forventet å bli en meget tøff oppgave.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre håper å se et helt annerledes Vålerenga-lag det enn det som ble vist forrige runde mot Sandefjord.
– Den kampen de viste mot Sandefjord sist, på hjemmebane, på Intility Arena, i blå Vålerenga-drakt, så går det ikke an å prestere på den måten de gjør, sier han.
– Da håper og tror jeg at det blir stilt en del spørsmål i garderoben til spillerne, og at Ronny Deila også tar en prat, for de kan ikke være bekjent av de presterte i den førsteomgangen der, sier han.
Myhre etterlyser spesielt en ting i et Vålerenga-lag med medaljeambisjoner.
– Deres stabilitiet er under enhver kritikk.
– Bunnivået deres er fryktelig lavt. Vi har sett dem briljere enkeltkamper, men det er ikke i nærheten av å være godt nok, sier Myhre.

Hyller Vålerengas motstander

Mandagens hjemmelag, derimot, har ekspertpanelet i Fotballrunden latt seg imponere av.
– Det er åpenbart at Eirik Horneland stiller ekstreme krav til spillerne sine i treningshverdagen. De er et kollektiv, ikke enkeltspillere, sier Myhre.
Myhre erkjenner at han tok feil da han analyserte Eirik Hornelands mannskap før sesongen.
– Jeg var litt tvilende til FK Haugesund etter i fjor. De mistet et par sentrale spillere, og fikk tilbake Christian Grindheim som jeg lurte på om var sulten nok.
– Men det har fungert meget godt. De hadde sin beste sesongstart noensinne. FKH har alltid vært vanskelige å slå på hjemmebane, men i år har de flere poeng borte enn hjemme, sier Myhre.
Med seier klatrer «araberne» til tredjeplass i Eliteserien. Myhres ekspertkollega Bernt Hulsker utelukker ikke at det også kan bli fasiten når man teller opp etter 30 kamper i november.
– Det er ikke tilfeldig at de ligger der, de har jobbet godt i mange år. De har hatt en herlig utvikling og man skal ikke se vekk fra at de kan stikke av med bronsen, slik de gjorde i 2013.
Se Eurosports møte med Eirik Horneland her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame