OSLO/TRONDHEIM (Eurosport.no): Tross to baklengs. Kristiansunds Sean McDermott stod en praktkamp og reddet gjestene flere ganger med strålende redninger mot Rosenborg.
Keeperhelten var sterkt delaktig i at Kristiansund tok årets første poeng på Lerkendal. Og ikke minst. Han holdt lovnaden han kom med til trener Christian Michelsen før kampen.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
– Rosenborg hadde trøkk på oss. Vi hadde en fantastisk god keeper i dag som holdt oss inne i kampen i perioder. Det lovet han meg før kampen, forteller Michelsen.

– Hadde nok litt irsk flaks

24-åringen måtte i aksjon ved flere ganger. Rett før slutt på stillingen 2-2 tok RBK-kaptein Mike Jensen med seg ballen etter en glimrende redning. Men alene med McDermott hadde han ingen sjanse og keeperen reddet forsøket. En vanvittig stor sjanse. Norsk-iren tror ikke det var tilfeldig.
– Det er St. Patricks Day i dag, slik at jeg hadde nok litt irsk flaks med meg. Alle guttene kjempet heroisk og vi fortjente å få med oss poeng i dag, sier keeperhelten til Eurosport.
Samuel Adegbenro og Ander Konradsen klarte å overliste ham med to headinger. Men selv om Rosenborg tok ledelsen lot han seg ikke stresse.
– Jeg prøvde å holde roen hele veien. Spille mitt spill. De skapte ikke noe annet enn disse dødballene. Vi slapp inn litt billig i starten av andre, sier han.
Saken fortsetter under videoen:

Rosenborg slapp med skrekken da Bamba misset på overtid

Bryter en barriere

– Det er en barriere å få med seg poeng fra en ny arena?
– Ja, det er det. I fjor tok det en liten stund. I år får vi det med oss allerede i andre kamp. Det er veldig bra og noe å bygge videre på.
På overtid fikk lagkompis Daouda Bamba en enorm sjanse til å gi bortelaget seieren, men misset alene med André Hansen. McDermott vil ikke klandre lagkompisen for at de ikke står med tre poeng.
– Vi hadde sjansen ved flere anledninger. Vi hadde vært fornøyd med poeng her før kampen, så vi reiser herfra glade for poeng, sier han.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39