Dalkurds back Simon Strand er ettertraktet, melder det svenske nettstedet Fotboll Direkt.
Den svenske storklubben Djurgården skal være svært interessert i å hente 25-åringen til den svenske hovedstaden, men får nå konkurranse fra Eliteserien.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Brann skal nemlig å kastet seg inn i jakten på spilleren, sammen med flere klubber i Allsvenskan. Ifølge Fotboll Direkt skal Brann ha kontaktet spillerens representanter for å gi dem et bilde av hva de kan få i Bergen og Eliteserien. Branns sportssjef Rune Soltvedt har ikke besvart Eurosport.nos henvendelse søndag.
Strand har to år igjen av kontrakten med Dalkurd, som rykket ned fra Allsvenskan etter 2018-sesongen. Forsvarsspilleren ble hentet til klubben fra Lyngby før innværende sesong. Fra før av har 25-åringen spilt for svenske Östers og Assyriska der han fikk sitt gjennombrudd. Strand er en anvendelig spiller og kan både bekle høyre back og høyre kant.
– Det er en spiller som gjør oss veldig fleksible og som kan spille i mange posisjoner. Men før og fremst har vi hentet ham som vingback, sa Dalkurds sportssjef Adil Kizil til klubbens hjemmeside da Strand ble klar.
Etter forrige serierunde havnet Brann nede på bronseplassen i Eliteserien, men kan passere Molde og innkassere sølvet i siste serierunde om Odd slås hjemme samtidig som Ole Gunnar Solskjærs mannskap taper eller spiller uavgjort borte mot Sandefjord. Brann er uansett klare for kvalifisering til Europa League neste sesong, ettersom de dårligst kan bli nummer tre i Eliteserien.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52