• Se vår Deadline Day-sending på Eurosport Norge og Eurosport.no fra kl. 20!
Det melder Vålerenga på sine hjemmesider.
Samtidig forlenger 18-åringen sin kontrakt med Oslo-klubben ut 2021.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Borchgrevink utmerket seg i sommerens U19-EM hvor han ble matchvinner mot Finland og i tillegg bidro med flere målgivende pasninger.
I Eliteserien har unggutten fått to kamper for VIF før han nå lånes ut til HamKam. Et annet VIF-talent, Aron Dønnum, ble nylig hentet tilbake fra lån hos samme klubb.
– Etter våre erfaringer med Arons opphold på Hamar er vi nå veldig trygge på at Christian kommer til et godt treningsmiljø med flinke folk rundt seg. For oss som klubb har det vært viktig med mer regulær spilletid på høyest mulig nivå, og det håper vi at Christian skal gjøre seg fortjent til der oppe, og på den måten utvikle seg videre slik at han kan komme tilbake hit å kjempe om en plass i vår førsteellever fra neste sesong, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.
– Det har vært et begivenhetsrikt døgn! Det har vært klart en stund at jeg skulle forlenge kontrakten min, men det føles veldig godt å endelig ha satt penn til papir for de neste 3,5 årene, sier Borchgrevink selv.
18-åringen sier at førstepriroriteten hans har vært å få spille mer førstelagsfotball.
– Ettersom jeg ikke har fått særlig med sjanser i Vålerenga i år er jeg veldig glad og fornøyd med å få muligheten til å spille for HamKam ut året. Planen er å være enda bedre rustet til å komme tilbake å spille for Vålerenga allerede neste sesong, avslutter Borchgrevink.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05