Martin Ellingsen fikk en god start på Molde-karrieren etter overgangen fra Kongsvinger i august 2017. 23-åringen satt på benken i sin første kamp mot Rosenborg, men etter det startet han samtlige av sesongens 11 siste kamper.
Ellingsen gjorde etter sesongen en mindre operasjon i ankelen, og var forventet å være raskt tilbake på banen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Men operasjonen ble starten på et ordentlig skademareritt – som enda ikke er over.

Fire (!) operasjoner på under et år

Ellingsen pådro seg først en belastningsskade i den samme foten som han hadde operert, noe som etter hvert utviklet seg til et tretthetsbrudd. Det holdt ham ute i flere måneder, og da han endelig var på vei tilbake smalt det i kneet på trening. Dermed ny operasjon, og fire nye måneder på sidelinjen.
– Jeg har vært fryktelig uheldig og dratt på meg skade etter skade. Nå har jeg fått meg en vridning i kneet som gjorde at jeg måtte operere. Nå kan jeg dessverre ikke røre en ball på tre måneder, sa Ellingsen til Eurosport.no i mai.
Ellingsen hadde håpet å rekke sesonginnspurten, men den drømmen brast da det ble klart at han må gjennom sin fjerde (!) operasjon – også den i kneet han skadet på trening. Molde-spilleren er for øyeblikket i Oslo for å gjennomføre det – forhåpentligvis – siste inngrepet på en god stund.
– Det blir et lite inngrep til i menisken i stedet for videre opptrening, og så skal alt være i orden. Sesongen min er ferdig, nå ser jeg bare framover. Jeg har omtrent ikke vært skadet tidligere i karrieren, så jeg synes jeg har vært veldig uheldig nå. Forhåpentligvis er alt overstått nå, slik at jeg er ferdig med problemene og får være frisk i lang tid framover, sier Ellingsen i et ferskt intervju med Romsdals Budstikke.

Har pekt seg ut comeback-tidspunkt

Ellingsen håper å være med for fullt før sesongstarten 2019, og sier han har god tro på å være klar til sesongoppkjøringen i begynnelsen av januar.
Han innrømmer at det siste året har vært utfordrende fysisk og ikke minst mentalt, men at motgangen har gjort ham sterkere.
– Jeg har brukt det siste året til å trene på mye som jeg ikke kunne prioritert ikke tungt hvis jeg var skadefri. Jeg har bygd større muskelmasse og blitt sterkere både i beina og overkroppen. Ikke minst har jeg blitt sterkere i «huet». Det er kanskje det viktigste, sier han til RBnett.
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær ser frem til å få Ellingsen tilbake på banen, og kjenner seg igjen i unggutens situasjon.
– Jeg opplevde å miste lange perioder med alvorlige skader, men jeg visste tross alt når jeg kom til å være tilbake. Martin har vært nær comeback tre-fire ganger, men blitt slått tilbake av ulike skader. Han har gått opp på en fjelltopp og trodd at han var framme, og så kommer det bare et nytt fjell. Han har hatt en tøff sesong mentalt og har vært veldig tålmodig.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04