Rosenborg slo på stortromma og hentet inn ikke mindre en to Eliteserie-profiler på overgangsvinduets siste dag.
Både Even Hovland (29) og Rafik Zehknini (20) ble presentert på Lerkendal før lysene ble slukket på Lerkendal onsdag kveld. Førstnevnte går for øvrig rett inn i RBK-elleveren til søndagens storkamp mot Molde.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
I kjølvannet av presentasjonene har begge overgangene blitt diskutert opp og i mente, og sistemann til å uttale seg er Mjøndalen-spiller Christian Gauseth.
– Det vitner litt om desperasjon når man henter to spillere på «deadline day». Da har man ikke gjort jobben i forkant, sier Gauseth i Fotball Direkte-studio søndag kveld.
Se hele diskusjonen i videovinduet (artikkelen fortsetter under):
Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye uttalte imidlertid onsdag i «deadline day»-sendingen på Eurosport onsdag at det ikke var noe dramatikk i at begge dukket opp så sent.
Den forklaringen kjøper ikke Gauseth.
– Det er ikke tilfeldigheter at de blir presentert onsdag når de har hatt så lang tid på seg. Enten har de ikke fulgt godt nok med, eller så har de misset på noen andre. Uansett så er ikke jobben som er gjort i vinduet ikke god nok, sier han.
Etter det Eurosport.no kjenner betaler Rosenborg mellom fem og ti millioner kroner til Sogndal for Hovland. Det er en sum Gauseth reagerer på.
– Det er en dyr affære. Jeg leste i Adressa at de også betalte rundt to millioner for Zekhnini-lånet i tillegg til det de betaler for Hovland - en spiller som var gratis i fjor sommmer. Summen her er at det ikke er god business. Jeg kunne aldri sett for meg at Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 hadde gjort det samme, slår Gauseth fast.
Gauseth får støtte av Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
Jeg skjønner ingenting. Hovland har stått ved siden av de som har scoret for motstanderne både på landslaget og i Sogndal og Zehknini er ikke god ennå i min bok. Han er fiks, men her må de bare vente til Adegbenro blir frisk igjen. Jeg skjønner ikke disse handlene i det hele tatt, sier Eriksen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18