– Dette her viser at RBK og Bjørnebye har sovet i dette overgangsvinduet, sier Joacim Jonsson som onsdag kveld var gjest i Eurosport sin Deadline-sending.
  • Se kampen mellom Rosenborg og Molde med Eurosport Player og TV Norge søndag fra 20.00!

Kaller Zekhnini-valget en gåte

Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
På overgangsvinduets siste dag hentet Rosenborg forsvarsspilleren Even Hovland fra Sogndal, i tillegg hentet de den tidligere Odd-spilleren Rafik Zekhnini på lån fra Serie A-klubben Fiorentina. Disse valgene får den tidligere FFK-lederen til å stusse.
Jonsson synes det er spesielt at trønder-klubben henter inn Zekhnini som skal få lov til å spille seg i form i Trondheim, mens Samuel Adegbenro er ute med skade de neste ukene.
– De har fått panikk når man ser på den siste dagen her, nå har starten vært svak, også gjør de to panikkjøp. Rafik Zehknini har spilt tre juniorkamper i Fioerntina, spilt 820 minutter i Odd, ett mål og en assist. Jeg skjønner ikke at et lag som Rosenborg skal bygge opp et annet lag sin spiller, det er for meg en gåte, sier Jonsson.

– Hovland var garantert ikke et første alternativ

Overgangen til Even Hoveland synes han også virker som et spontant kjøp, spesielt med tanke på at han kunne gått gratis til klubben for ett år siden.
– Han var garantert ikke et første alternativ og når jeg hører hvilke summer det var snakk om der. Da blir jeg redd.
Eurosports fotballkommentator Petter Bø Tosterud synes også Hovland var et noe merkelig valg for klubben. Han synes det er panikkstil over Rosenborgs kjøp.
– Vi må kunne sammenligne Rosenborg med Malmö og FCK som er de klubbene Rosenborg må strekke seg etter for å komme seg ut i Europa. Even Hovland er ikke etter mitt syn, hvis du ser på det han har gjort det siste året, den spilleren andre klubber misunner Rosenborg for å ha. Han er en helt ok Eliteseriestopper og dette viser at Rosenborg har vært alt for sent ute med å hente han nå, det er den siste dagen i overgangsvinduet, sier han.
  • Se kampen mellom Rosenborg og Molde med Eurosport Player og TV Norge søndag fra 20.00!

Nekter for panikk

Sportssjef Stig Inge Bjørnebye var rett før overgangsvinduet stengte onsdag kveld helt klar på at det ikke er noen panikkstemning i Trondheim. Han er klar på at klubben har fulgt Hovland i lengre tid.
På spørsmål om det var hans gode prestasjon mot Aalesund tirsdag som førte til overgangen svarte han følgende:
– Vi har fulgt Even lenge, det skulle bare mangle. Han så fresh ut i går og det hjelper jo, sier han og legger til:
– Man kan ikke diktere markedet alene, det er prosesser som gjør at denne gangen, som ikke har vært tilfellet ofte for Rosenborg tidligere, skjedde det siste dagen og det er ingen dramatikk i det.
Når det kommer til Zekhnini forklarer Bjørnebye at han i hovedsak er hentet for å erstatte en skadet Adegbenro. Det er et lån som i utgangspunktet kun vil vare til sommeren, men som kan forlenges om alle parter er enige om det, forklarer Bjørnebye.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18