Etter Rosenborgs seriestart er kun tre poeng godt nok for trønderne mot Molde om ikke luken til rivalen skal bli alt for stor.
RBK står uten seier på de tre første kampene. Selv om resultatene ikke har vært bra nok påpeker Pål André Helland at det har vært bra humør på trening denne uken og bryr seg ikke så mye om alt snakket rundt klubbens dårlige seriestart. Nå er alt fokuset på Molde-kampen søndag og sender et stikk til Molde.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
– Da smeller det. Det er et toppoppgjør. Det er de tøffeste kampene i året. Både sportslig og rent mentalt. Det er de kampene som er artigst å spille. Du får målt deg mot best mulig motstand. Det er bare å glede seg. Det er bare å håpe på at supporterne kommer selv når vi kanskje ikke fortjener det, men det er da vi trenger de. Molde er ikke nødvendigvis vant med å spille foran fullt hus. Det kan være en fordel for oss, sier Helland til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:

– Vi har vært for feige

Rosenborg-vingen er klar på hva som ikke har vært bra nok og synes laget har vært puslete i enkelte situasjoner.
– Der jeg har følt at det har lugget mest, er i overgangen. At vi har frispilt og kommet i noenlunde brukbare posisjoner. Så har vi vært for feig når vi skal ta den avgjørende pasningen. Vi tråkker på ballen og har spilt i støtte istedenfor å ta sjansen på å slå gjennombruddspasningen som gjør at man skaper overtall og ubalanse hos motstanderen. Vi har vært litt for forutsigbare, og rett og slett litt for feige. Det skal ikke kjennetegne oss, sier 28-åringen.
– Hva er det som gjør at du tror dere ikke er for feig mot Molde på søndag?
– De kampene lever sitt eget liv og man havner inn i en egen sone i de kampene der. Det koker og det smeller litt ekstra. Du blir taklet litt harderer og dommeren legger listen litt høyere, fordi det er et toppgjør. Det koker litt ekstra på tribunen. Da tror jeg vi er der vi skal være.
  • Lad opp til hovedrunden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

– Sitter gjerne langt vekke og skal mene ditt og datt

Kaptein Mike Jensen synes laget har fått dårlig betalt poengmessig i de tre kampene. Han er enig i at spillet til trønderne ikke har vært godt nok, men synes at de var det beste laget mot Kristiansund og Odd.
– Det har ikke vært godt nok. Vi skal spille bedre og vi skal prestere bedre alle mann. Mot Odd synes jeg vi jobber for mye feil. Vi ser ikke ut som et samlet lag og da er det godt å få laget samlet disse dagene og brukt hodet litt slik at vi går i samme retning. Det er det vi må gjøre frem mot kampen mot søndag, sier Jensen til Eurosport.no.
– Når det blir mye mas om hva som skjer med Rosenborg, blir man påvirket av det?
– Det blir man ikke påvirket av. Vi hører på hverandre og treneren vår. Alle andre kan vi ikke forholde oss til. Vi må bare stenge det ute. Det er mange folk som skal mene noe, men størstedelen av det er bare tull. Mange vet ikke ting. Vi ser de ikke her. De kommer ikke for å se oss trene. De sitter gjerne langt vekke og skal mene ditt og datt.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18