Allerede i sin første kamp for Randers fikk Benjamin Stokke sin første scoring. Det gjør at 27-åringen har hatt mulighet til å senke skuldrene etter overgangen til dansk fotball denne sommeren.
– Det var selvfølgelig veldig godt å vise at man kan score, sier Stokke på telefon fra Danmark til Eurosport.no.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Krevende periode etter skaden

Han sier det var en tøff avgjørelse å forlate Kristiansund, men som 27-åring følte han seg klar til å gripe sjansen. Samtidig ble ofte Daouda Bamba foretrukket som spiss i 4-3-3.
– Jeg har alltid hatt en drøm om utlandet, og i så måte er Danmark et veldig lettvint valg. Sosialt er det lettere å trives, så det er ingen stor overgang. Faktisk er det litt nærmere hjem enn det Kristiansund var, sier Tønsberg-gutten.
Stokke er klar på at han tidvis i vår ikke fikk vist hva han var god for med tanke på forventningene han hadde til seg selv. Spesielt gjorde en ankelskade det vanskelig.
– Det var litt tøft etter skaden. Jeg ble kastet kjapt inn i det. Jeg var vel kanskje litt ivrig på å spille, og fikk ikke helt tiden på å lege ankelen som jeg kanskje burde hatt. Det er enkelt å se i ettertid, men jeg ville bidra med gutta, sier han.
(Saken fortsetter under):

Her går det skikkelig galt for Stokke

Kontaktet Kirkevold

Da dialogen kom i gang med den danske klubben, tok han kontakt med Pål Alexander Kirkevold. Hobro-spissen var i fjor kun ett mål unna å bli toppscorer i den danske ligaen.
De to kjenner hverandre fra tiden i Mjøndalen fra 2012, samtidig som begge er fra Tønsberg-området.
  • Har du fortsatt Stokke på ditt Eliteserien Fantasy-lag? Sjekk her!
Blant annet gikk samtalen på å finne ut mer om trener Thomas Thomasberg. Dansken tok over Randers før denne sesongen og var tidligere trener for Kirkevold i Hobro.
– Jeg fikk litt «inside» der, og fikk vite at han var godt likt i gruppa i gamleklubben Hobro. Jeg ville bare forsikre meg om at det ikke var noen gal trener, spøker Stokke, og legger kjapt til:
– Det fikk han understreket at det ikke var.
Les også: Brann-profil på vei til dansk klubb
Den tidligere KBK-spissen pratet selv med treneren før overgangen og fikk et godt inntrykk.
– De trengte en voksen og robust type på topp. Klubben virker veldig fin og har fasiliteter i orden, sier han.
(Saken fortsetter under):

Benjamin Stokke fullfører sitt hattrick

Vil forbedre fysikken: – Jeg kom rett fra solsengen

Stokke ble etter kun få treninger på dansk jord kastet rett inn i lagoppstillingen mot Horsens hvor han altså scoret. Etter en times tid ble han byttet ut på eget initiativ etter at han hadde kjent krampetendenser i lysken i pausen. Dermed ville han ikke ta noen risiko og ønsket heller å slippe friske lagkompiser til.
Trener Thomasberg kom i etterkant av kampen med en klar beskjed overfor avisen Berlingske om at de fremover skulle jobbe for å få forbedre fysikken til Stokke fordi «det er for tidlig at man vil ut etter 60 minutter».
Stokke er klar på at de siste syv dagene har gjort godt, og sier manglende kamptrening er en av grunnene til at treneren nok har rett i sin påstand.
– Vi skal ikke se bort ifra det. Jeg kom rett fra solsengen i Alicante med over 30 plussgrader hver dag, fleiper han.
Søndag ettermiddag får Stokke hjemmedebuten for Randers i den danske serien. Spilleren bekrefter overfor Eurosport.no at han er tiltenkt en plass i lagoppstillingen mot OB.
Kristiansunds neste kamp i Eliteserien spilles hjemme mot Odd 5. august. Oppgjøret vises på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37