Ranheim - Brann 0-2
– Eventyrlig start på sesongen for Brann, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Etter seks kamper står Brann med 16 poeng og serieledelse. Rødtrøyene har vært nådeløse og fremstår som svært solide med elleve scorede mål og to baklengs - ett mot Godset og Sarpsborg 08 borte. Rekdal tror Brann kan kjempe om gullet om de unngår smellene mot bunnlagene. Brann-trener Lars Arne Nilsen lar seg ikke affisere av gullpraten.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
– I Bergen er kravet gull uansett. Det er sånn det skal være. Vi liker det. Det er deilig. Nå koker det litt i byen og så stiger presset og trøkket. Vi får se hvor tøffe guttene. Å ligge å lede er tøft. Det er det vi liker. Så får vi se om vi er tøff nok til det. Det blir gøy, sier Nilsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Brann fortsatte den imponerende seriestarten mot Ranheim

Skålevik-dobbel

Onsdag var kom et høytfyvende Ranheim ned på jorden igjen på eget kunstgress. Brann gikk i strupen på hjemmelaget og vant fullt fortjent 2-0 etter to scoringer fra Steffen Lie Skålevik. Først fant Kristoffer Barmen spissen på bakerste stolpe med et strøkent innlegg i der 24. minutt. Skålevik fikk ikke til den beste avslutningen, men ballen gikk likevel i mål.
– Flott Brann-angrep. Skålevik står helt alene på bakerste stolpe. Viktig scoring for Brann. Egentlig er det en litt svak avslutning av Skålevik. Han gir keeperen en sjanse til å redde den, oppsummerte Rekdal.
Tomålsscoreren var skuffet etter å ha brent noen sjanser mot Stabæk, men mot Ranheim løsnet det. Selv lar han seg ikke stresse av å måtte være den som må levere målene.
– Vi er et veldig solid lag – fra forsvar til angrep. Det spiller ikke så stor rolle hvem som scorer for oss, fordi vi har så mange målscorere, sier Skålevik til Eurosport.
Etter pause var spissen sist på en praktfullt Brann-kontring. Teniste stormet inn i feltet på høyresiden og la ballen inn til spissen, som satte ballen iskaldt i mål.

Kostbar seier

Dermed er Brann ubeseiret så langt denne sesongen. Det har kun skjedd èn gang tidligere i 2006-sesongen. Da gikk de uten å tape de elleve første kampene, og tok til slutt sølv.
Men seieren ble kostbar. Ruben Kristiansen måtte gi seg i det 61. minutt på grunn av Gilmores groin-skaden. Da så det tilsynelatende ut som at backen slet med å løpe.
I tillegg bekreftet Brann-trener Lars Arne Nilsen at høyreback Taijo Teniste slet med ankelen og at Kristoffer Barmen slet med leggen, men begge to fullførte kampen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21