– Det ble ganske impulsivt, for vi bestilte turen bare en uke før vi dro, forteller midtbanekriger Sivert Heltne Nilsen til Eurosport.no.
De tre Brann-spillerne og KBKs Henrik Gjesdal bivånet lørdagens gruppespilskamp mellom Nigeria og Kroatia i Kaliningrad. Men det var ikke helt uten problemer at Eliteserie-spillerne kom seg inn til VMs vertsnasjon.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Jeg hadde ikke et gyldig pass og var nødt til å fikse nødpass på ganske kort varsel. Det var ikke russerne begeistret for. Så det oppstod litt rare ting på vei inn i Russland, egentlig, sier Heltne Nilsen, og gliser.
Spillerne kledde seg opp i supporterutstyr og malte seg i ansiktene før kampen.
– Vi kjøpte noen spesielle luer og så ut som skikkelige russere. Disse luene ble solgt over alt, men jeg tror vi var de eneste som kjøpte dem. Det kom folk bort og skulle ha bilder av oss, helt sikkert fordi vi så rare ut, sier Heltne Nilsen, som kjøpte nigeriansk landslagsdrakt og malte nigerias flagg i pannen for anledningen.
Mandag var de tilbake på treningsfeltet i Bergen.
– Vi hadde det fantastisk moro på tur, og det var stort å få oppleve VM live. Spesielt moro var det å være tilskuer for oss som stort sett alltid er ute på banen selv.
Neste mandag spiller Brann bortekamp mot Odd i Eliteserien. Heltne Nilsen påpeker at de har hatt den kampen i bakhodet hele veien.
– Også kommer vi tilbake med masse inspirasjon etter å ha vært på VM, sier Sivert Heltne Nilsen.
Bildet er brukt med tillatelse fra Sivert Heltne Nilsen.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58