Populære sporter
All sport
Vis alt

– Det er ikke artig å bli «rævkjørt»

Jonas Bergh-Johnsen

Publisert 26/10/2018 klokken 17:17 GMT+2

Men André Hansen mener kvalitetsforskjellen på Europa League og Eliteserien er så stor at RBK fortsatt har selvtillit før møtet med Brann.

André Hansen

Foto: Scanpix

Torsdag kveld ble en ny, tung kveld i møte med europeisk motstand for Rosenborg og en frustrert André Hansen. Dagen etter ydmykelsen i Salzburg har sisteskansen en dårlig natts søvn bak seg når Eurosport.no tar kontakt.
– Det ble ikke mange nok timer søvn, nei. Det er ikke direkte artig å farte rundt og bli... skal vi si rævkjørt. Vi ble nok en gang overspilt i går og det er ikke noe gøy. Vi taper ikke 10-0 og blir spilt ut av banen, men vi er betraktelig dårligere enn motstanderen og taper veldig fortjent, sier Hansen.
0-3-tapet gjør at Rosenborg er helt sist i gruppa, og så godt som sjanseløse på å avansere til sluttspillet. Det gjør at den uttalte ambisjonen om å i år ta seg videre i Europa League virker fjernere enn på lenge.
– Det er ikke vits å sitte å juge. Akkurat nå er vi lengre unna enn de gruppespillene jeg har vært med på tidligere. Vi møter selvsagt gode lag og har selv hatt utfordringer med mye skader og sykdom, som det har vært snakka nok om, men det er en utfordring i møte med lag med større tropper og budsjetter enn oss.

– Kan ta tre poeng på en middels dag i Eliteserien

Selv om skader og sjukdom må ta litt av skylda for den elendige formen, er dette en ny situasjon for seiersvante trøndere
– Det er nok litt uvant, det er det jo. I fjor gikk vi på en stor smell i Sociedad, men vi kom oss tilbake og gjorde gode prestasjoner i gruppespillet, mens nå har det vært minst to dårlige kamper i gruppespillet, i tillegg til i Eliteserien, så det er nok litt uvant, forklarer keeperen.
– Samtidig tror jeg vi også skal se det i et litt større perspektiv. Vi har nå vært det beste laget i Norge i tre år og ti måneder og det er det en grunn til. At man får noen trøkker i løpet av en fireårsperiode, man kan ikke grave seg ned for det, sier telemarkingen.
– Hva gjør det med inngangen til gullkampen på søndag?
– Det er fullt mulig å vise seg fra en betraktelig bedre side på søndag, og det tror jeg vi skal klare også. Det er en stor nivåforskjell på Europa League og Eliteserien, med all respekt for de andre lagene, vi har trua på at vi skal gjøre en god prestasjon og at det skal resultere i tre poeng på søndag.
– I Eliteserien kan man ta tre poeng på en middels dag, er man ikke 100 prosent kan man fortsatt vinne fotballkamper. I Europa er det umulig.
– Så det finnes fortsatt noen gram selvtillit igjen i laget som letter fra Østerrike i dag?
– Ja, det tror jeg. Selvfølgelig, hadde du slått Salzburg eller gjort en veldig god prestasjon, tapt knepent – så hadde du fått ekstra selvtillit, men jeg tror ikke det har noe påvirkning på selvtilliten vi allerede innehar fordi det er to helt ulike konkurranser.
PS! Hansen satser på at Tore Reginiussen, syk i går, er klar til dyst på søndag, og han tror at planen er at hjemmeværende Birger Meling og Pål André Helland skal bidra også. Det betyr at Issam Jebali er eneste fravær for RBK i gullkampen.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame