Populære sporter
All sport
Vis alt

– Det er første gang det skjer etter at jeg tok over

Espen Blaker

Oppdatert 18/10/2018 klokken 20:31 GMT+2

Rini Coolen var svært fornøyd etter torsdagens RBK-trening.

coolen

Foto: Eurosport

  • Se Lillestrøm – Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
Smilene satt løst under torsdagens Rosenborg-trening, og det med god grunn. For etter å ha slitt med skader på flere nøkkelspillere gjennom stort sett hele sesongen, er situasjonen nå en helt annen.
– Det er kjekt å ha en trening hvor alle spillerne er tilgjengelige. Det er faktisk første gang det skjer etter jeg tok over, sier RBK-trener Rini Coolen til klubbens nettsider.
– Det er både morsomt og nødvendig å ha alle på trening. Vi må utnytte situasjonen på best mulig måte slik vi ligger an nå. På søndag starter en ny periode med doble kamper hver uke, og da handler det meste om restitusjon. Vi må bruke alle muligheter til å hente oss inn igjen.
Med samtlige spillere tilgjengelige får nederlenderen et luksusproblem hver gang han skal velge ut en førsteellever.
– Vi diskuterte det på lagmøtet i dag, faktisk. Nå er ikke alle spillerne 100 prosent klar for å spille 90 minutter, og i tillegg kan vi jo bare ha 18 mann i troppen til hver kamp. Men med den bredden vi har nå, kan til og med de som ikke er i kamptroppen på søndag kunne bidra i neste kamp.
For Coolen innrømmer at det vil bli mer rotasjon i innspurten.
– Vi har mange kamper å spille, og må innse at en del spillere kommer tilbake fra lengre avbrekk. Vi må være smarte med å velge riktige spillere på riktige tidspunkt. Vi blir nødt til å gjøre utskiftninger, men det er vi komfortable med.
Etter søndagens møte med Lillestrøm venter bortekamp mot RB Leipizig i Europa League før den potensielle seriefinalen mot Brann i Bergen. Coolen mener det er viktig å se frem i tid med tanke på hvilke 11 som plukkes ut til hver enkelt kamp.
– Så klart, neste kamp er alltid den viktigste, men vi har et tett program. Brann-kampen kan jo bli sesongens viktigste. Vi må velge riktige spillere til rett tid. Det er positivt å ha valgmulighetene, men også nødvendig da ikke alle er i rute til å spille 90 minutter.
Søndagens møte med Lillestrøm ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss kl. 18.00.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame