Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor velger Deila å skjerme Carvalho

Eirik Fure

Oppdatert 11/05/2018 klokken 15:34 GMT+2

Felipe Carvalho har gjort seg bemerket i Eliteserien så langt i år. Før kampen mot Sandefjord velger Vålerenga sportslige ledelse å skjerme spilleren fra pressen.

Ronny Deila

Foto: Scanpix

INTILITY ARENA (Eurosport.no):
Felipe Carvalho var til stede på Vålerengas siste trening før lørdagens kamp mot Sandefjord. Uruguayaneren så tilsynelatende svært fornøyd ut, og både fleipet og lo underveis i treningen.
Etter økten ruslet han imidlertid rett inn i dusjen uten å snakke med noen av de oppmøtte. Årsaken er at Vålerenga har gitt spilleren en pressenekt.
(Se Carvalho leke seg på trening. Saken fortsetter under):

Slik forklarer Deila skjermingen

VIF-trener Ronny Deila sier årsaken er at de ikke vil at han skal miste konsentrasjonen rundt fotballen.
– Vi må prøve å ikke ha for mye belastning på én person i et så tøft kampprogram. Han er den alle har lyst til å prate med akkurat nå. Det er flott det, vi ønsker å bygge profiler. Nå er det viktigste hva som skjer på banen, så han får konsentrert seg om å hvile og gjøre seg klar til lørdag, sier Deila til Eurosport.no.
– Har det blitt mye på han de siste ukene?
– Jada, det er bra. Det hadde vært verre hvis han hadde sittet skadet, og ikke fått vært med i det hele tatt. Han er en mann som liker begivenhetene, men vi er opptatt av å få fordelt belastningen på forskjellige, forklarer Deila.
(Se intervju med Deila etter den siste treningen før Sandefjord-kampen. Saken fortsetter under):
– Er det et valg dere har tatt eller har han kommet med signaler om at det har vært mye trykk?
– Nei, det tror jeg er mest fra oss. Jeg tror ikke han har så mye erfaring med akkurat det heller, så det er noe vi har gjort, sier VIF-treneren.
Spilleren vil heller ikke stille til intervju før kampen mot Sandefjord på lørdag.
Carvalho har vist svært gode takter i Eliteserien etter at han kom fra Malmö før sesongen. Midtstopperen står med tre scoringer på de tre siste kampene, inkludert cup, og har blitt en populær mann blant Vålerenga-fansen.
  • Husket ditt Eliteserien Fantasy-lag? Gjør endringer her!
Fitim Azemi er ikke med mot Sandefjord på grunn av en operasjon. Vålerenga må i tillegg klare seg uten João Meira og Ernest Agyiri. Sistnevnte forventes å være tilbake om rundt en uke.
Lørdagens kamp vises på Eurosport Player og MAX fra 15.00.
PS. Så du denne?
picture

Carvalhos perlemål holdt kun til ett poeng

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame