• Se Vålerenga - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO (Eurosport.no): – Han slår i stykker veggen i garderoben når det trengs, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.
På kort tid har Felipe Carvalho rukket å bli en publikumsyndling. Den 24 år gamle uruguayaneren fyrer opp både lagkompiser og publikum under kamp med å slå seg selv på brystet og på Vålerenga-emblemet.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

– Det er lidenskap til å spille, for å vinne

Ikke helt tilfeldig ifølge den 24 år gamle midtstopperen.
– Signalet er at man kjemper. Der vi kommer fra er det store følelser. Vi ønsker å vinne og gi alt. Det er litt vanskelig å forklare hva jeg føler, fordi det skjer der og da. Jeg føler meg veldig bra.
– Det handler om lidenskap?
– Det er lidenskap til å spille, for å vinne. Det er veldig viktig å i fotball.
  • Se Vålerenga - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

– Har vært et lite sjansespill

Ronny Deila er storfornøyd med å endelig å ha ledertypen på plass i laget. Før sesongen kolliderte han med lagkompis Jonatan Tollås Nation og ble fraktet til sykehus. Det og en akillesskade har preget ham i oppkjøringen, men Deila tror han bare vil bli bedre og bedre utover i sesongen.
– Han er en veldig god fotballspiller. Han har vært ute med en akillesskade i seks måneder før han begynte. Vi visste at det kom til å ta litt tid. Det har vært et lite sjansespill, men potensialet hans er skyhøyt. Nå er han 99 prosent «fit» og begynner å få kamperfaring igjen, sier Vålerenga-treneren.
For det er ikke bare VIF-fansen som har lagt merke til 24-åringens mentalitet.
– Han har ting som vi trenger i laget i forhold til den personligheten hans. Han er ut av kroppen, viser følelser, prater og vil vinne. Han er vant til å spille i en stor klubb, sier Deila.
Midtstopperen drømmer om å spille på landslaget til Uruguay i fremtiden. Samtidig ønsker han å ta Vålerenga opp i toppen av norsk fotball. Da trenger laget klare ledertyper som Carvalho.
– Jeg respekter mine venner i Vålerenga. Vi er som en familie. I noen situasjoner tror jeg alle vil vinne. Noen ganger må man snakke. Noen ganger må man ha en reaksjon. Jeg har vært i mange garderober der spillere har kjempet mot hverandre, men det er bra siden det er for laget, sier Vålerenga-spilleren.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05