RBK-trener Rini Coolen legger ikke skjul på hva som er ukens viktigste kamp. Selv om serielederne har storoppgjør i Europa League torsdag, er det søndagens seriefinale mot Brann som vektlegges mest.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Overfor Adresseavisen åpner nederlenderen for å spare spillere torsdag.
– Dersom alle er klare, som vi forventer, bør ikke dette sykdomsutbruddet spille noen rolle for oppladningen til kampen mot Salzburg. Noen av spillerne blir igjen hjemme, men det er ikke på grunn av sykdom, sier Coolen til avisen.
RBK-leiren har i helgen vært herjet av sykdom. Mot Lillestrøm var Mike Jensen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen ble alle igen i Trondheim da Rosenborg bare fikk med seg ett poeng hjem fra Åråsen søndag. Sykdoms-utbruddet føyer seg inn i rekken i en trøblede skadesesong for trønderne.
Sportssjef Stig Inge Bjørnebye la ikke skjul på at Rosenborg-ledelsen har hatt mye å tenke på denne sesongen.
– Får man en, to, tre, fire skader, så får det en annen belastning på de resterende spillerne også. Det er en krevende situasjon å sjonglere med. Vi må ta innover oss de skadene som man ser et mønster i, slik som muskelskader, mens det er andre type skader som er helt umulig å forutse, sa Bjørnebye til Eurosport.
Den problematikken kjenner også Coolen på.
– Årets viktigste kamp spilles mot Brann på søndag, og den må være hovedfokus. Mange av spillerne i troppen vår er nettopp kommet tilbake etter muskelskader, og jeg kan ikke bruke dem i alle kampene. Jeg har en plan for det. Derfor kan det skje at vi må hvile noen mot Salzburg for at de skal være 100 prosent klare til kampen mot Brann.
– Må jeg prioritere, er Brann-kampen den viktigste. Den kampen er for viktig med tanke på hvem som vinner serien til at jeg ikke skal ta slike hensyn, sier han til Adressa.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38