ÅRÅSEN/OSLO (Eurosport.no): Rosenborgs skadeliste denne sesongen har vært lang som et vondt år.
Søndagens kamp mot Lillestrøm gjorde ikke situasjonen for klubben noe bedre.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Etter at det forrige uke så ut til at Rini Coolen endelig skulle kunne velge å vrake blant samtlige spillere i troppen, slo uhellet til igjen.
Denne gangen var det sykdom som gjorde at Alexander Søderlund, Mike Jensen og Anders Konradsen måtte være igjen i Trondheim.
I tillegg fikk en allerede redusert tropp se Issam Jebali forlate banen før pause, med det som så ut som en muskelskade.
Sportssjef Stig Inge Bjørnebye innrømmer at sesongen har vært svært spesiell for serielederne.
– Det er unaturlig mange skader, både i forhold til hva man har opplevd tidligere, og hva som er en normal situasjon for et lag som konkurrerer på flere arenaer og har tøff belastning, sier han.
Tidligere denne sesongen har blant andre Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Birger Meling, Anders Trondsen, Matthias Vilhjalmsson, Yann-Erik de Lanlay og Samuel Adegbenro sett flere kamper fra sidelinjen på grunn av skader. Det får sportssjefen til å stille spørsmål.
– Når det er et mønster i muskelskader, så er det noe vi evaluerer ganske kraftig nå om dagen, for å se om det er ting vi burde ha gjort annerledes treningsmessig og opptreningsmessig. Det gjelder også å fase spillere som har vært ute forsiktig tilbake, sånn at de ikke slår det opp igjen, så det er flere spørsmål vi jobber litt med nå, sier han.
– Har du noen gang opplevd et så heftig år i løpet av din tid i Rosenborg?
– Ikke mens jeg har vært i Rosenborg, men jeg har vært borti heftige situasjoner andre steder. Det er sånn som dukker opp av og til. Det får ofte litt konsekvenser for troppen med tanke på belastning.
– Får man en, to, tre, fire skader, så får det en annen belastning på de resterende spillerne også. Det er en krevende situasjon å sjonglere med. Vi må ta innover oss de skadene som man ser et mønster i, slik som muskelskader, mens det er andre type skader som er helt umulig å forutse, sier Bjørnebye.
Se hele intervjuet med Bjørneby her (saken fortsetter under):

– Må tåle å stille ubehagelige spørsmål

Rosenborgs sportssjef forstår at det blir stilt spørsmål, og sier samtidig at de internt også er nødt til å stille hverandre en del spørsmål om sesongen som har vært.
– Vi måler det meste vi gjør og har dokumentasjon på det meste av trening og det medisinske, og så må vi tåle å stille hverandre litt ubehagelige spørsmål. Det er toppidrett og toppidrettens natur. Vi må også tåle at det blir stilt spørsmål fra media når det blir så åpenbart uvanlig mange skader, sier han.
I Eliteserie-sammenheng er André Hansen den eneste spilleren som har vært i aksjon i samtlige kamper for Rosenborg, mens kampbelastningen også har vært høy for blant annet Tore Reginiussen, som samtidig er fast inventar i landslagssjef Lars Lagerbäcks startellever.
For Rosenborg, som i tillegg til Eliteserien, også forbereder seg Europa League-kamp i Salzburg og til semifinale i NM, er Coolen avhengig av å ha mange spillere å velge mellom.
– Jeg hadde vært bekymret om jeg var Bjørnebye. I runden før landslagspausen gjorde de ni bytter i laget. For uansett om Rosenbor har den største, og kanksje den beste troppen, så er det vanskelig å stille ordentlig godt mannskap når de får så mange problemer. Det kan være med å avgjøre om det blir gull eller sølv i Eliteserien for dem, slår Eurosport-ekspert Thomas Myhre fast.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53