Som Haugesunds avis meldte onsdag, er tidligere Haugesund-spiller Eirik Mæland i samtaler med Fredrikstad om en mulig overgang.
Det bekrefter 28-åringen til Eurosport.no.
– De tok kontakt og spurte om jeg ville ta en prat med de. Så satte jeg meg ned med Høgmo og sportssjef Joacim Heier. Det de gjorde var å selge inn prosjektet. Det er en klubb som vil opp og fram, sier Mæland til Eurosport.no.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Mæland er for tiden klubbløs etter at han valgte å takke nei til en ny kontrakt med Haugesund etter forrige sesong. Han er klar på at det frister å jobbe med den tidligere landsalgssjefen.
– Jeg synes det er spennende med Per-Mathias, klubben og byen. Det er jo hele CV-en hans, og det at han har vært norsk landslagssjef. Det viser at han er flink. Så langt har vi bare snakket sammen, men jeg liker folk som vil opp og fram og som jeg kan lære noe av. Det føler jeg at jeg kan med han, sier Mæland.
Mæland sier at det forløpig bare har vært samtaler med Fredrikstad, og at det ikke foreligger et kontraktstilbud.

Ville ut av komfortsonen

Midtbanespilleren har vært i FKH hele karrieren og står med 105 Eliteserie-kamper for klubben. Han fikk store deler av 2017-sesongen spolert på grunn av skader, noe som gjorde at han kun fikk fire kamper fra start.
Mæland forteller at han etter ti sesonger i Haugesund, var klar for å prøve noe nytt.
– Grunnen til at jeg reiste fra Haugesund var for å komme meg ut av komfortsonen. Jeg ville se og lære nye ting. Nå vil jeg vurdere de mulighetene jeg har, sier Mæland.

Kan gå mot snarlig avklaring

For å holde seg i form har han den siste tiden trent med Asker, som trenes av hans tidligere lagkamerat i Haugesund, Kevin Nicol. I tillegg har han vært på trening med OBOS-liga-klubben Ull/Kisa.
Etter det Eurosport.no erfarer har flere klubber i OBOS-ligaen vist sin interesse for midtbanespilleren i vinter.
Nå kan det bli en avklaring rundt fremtiden i løpet av den nærmeste tiden.
– Håpet er i det minste å ha det klart før sesongstart, og selvfølgelig helst så fort som mulig. Men jeg tar det litt som det kommer, sier Mæland.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22