Viking–FK Haugesund 1–1:
Tabelljumbo og akterutseilte Viking kunne skaffe seg kontakt med lagene foran på tabellen med seier mot vestlandsrival FK Haugesund på Viking Stadion søndag kveld.
Kwasi Appiah ga hjemmelaget et glimrende utgangspunkt da han stanget inn 1–0, men som mot Lillestrøm for bare en uke siden, raknet det for siddisene like før slutt.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Dermed ble det 1–1 og poengdeling, og nå skal det snart et under til for at Ian Burchnalls menn skal beholde plassen i Eliteserien.
– Det høres ut som det er hakk i plata hos meg. Jeg vil ikke stå her og si de samme tingene, for det er kjedelig, men jeg mener vi kjemper godt og skaper mange sjanser i dag. Men nok en gang klarer vi ikke å holde unna, sa en meget oppgitt Burchnall til Eurosport etter kampen.

Grønnere på andre siden?

Gresset på banen var alt annen en pent å se på etter at Mods hadde fylt stadionet i Jåttåvågen to ganger mens Viking hadde bortekamp forrige helg.
Det brydde Ian Burchnalls menn seg lite om og gikk rett i strupen på gjestene fra litt lenger nord.
Etter flere gode muligheter fikk hjemmelaget til slutt uttelling like før halvtimen var spilt. Kwesi Appiah steg til vers og stanget ballen i pen bue over Per Kristian Bråtveit i Haugesund-buret, i sin siste kamp for siddisene før han blir AFC Wimbledon-spiller i League One.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tok Viking-farvel med scoring

Haugesund-trener Eirik Horneland var langt fra fornøyd med egne gutters prestasjon i førsteomgang, og sa klart ifra til Eurosport i pausen.
– Vi spiller med for dårlig «attitude» i dag. Den må opp betraktelig om det skal bli noe her. Det er veldig mange jeg er misfornøyd med etter denne omgangen, sa Horneland.

La seg bakpå

Etter hvilen senket hjemmelaget seg lavere i banen for å kontrollere inn den mildt sagt sårt tiltrengte trepoengeren.
– Viking kan kjøre kontringer nå, men det spørs om de vil det. Jeg synes de har lagt seg litt vel lavt og det kan straffe seg, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen da ti minutter gjenstod på kampuret.
Det gikk som det spådd og med tre minutter igjen av kampen slo gjestene tilbake. Midtstopper Vegard Skjerve fikk pirket ballen i mål etter et langt innkast.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Skjerve knuste Vikings håp om tre poeng

– Viking viser alle tydelige tegn på å være et nedrykkslag. De blåser ut av startblokkene før de legger seg nedpå og inviteret Haugesund inn igjen i kampen, sa Eriksen.
En analyse Viking-trener Burchnall ikke var helt enig i.
– Jeg føler ikke vi ga det vekk. Mot slutten var vi det laget som var farligst. Jeg synes laget viste karakter da vi gikk for seieren etter å ha fått utligningen i trynet med få minutter igjen av kampen. Jeg tror ikke det var nervene som kom i veien for oss. Det er et langt innkast som vi bare må håndtere bedre, sa Burchnall.

– Katastrofe

På overtid kunne mørkt blitt til bekmørkt for hjemmelaget da Erik Huseklepp tilsynelatende kunne fått straffespark. Kampleder Rohit Saggi slo imidlertid ut med armene og sparte Viking for ytterligere nedtur.
– Du ser at han legger seg over beina mine uten å være i nærheten av ballen. Om det er innenfor eller utenfor kan diskuteres, men at han ikke blåser noe som helst er en katastrofe, om du spør meg, sa en oppgitt Huseklepp til Eurosport etter kampen.
Den tidliger Brann-spilleren var likevel greit fornøyd med ett poeng på en dårlig dag for de hvitkledde.
– Vi gjør ingen god kamp, men vi kommer tilbake og det er bra. At vi ikke taper er det viktigste, særlig på litt dårlige dager, sa Huseklepp.
Huseklepps trener Horneland erkjente at Haugesund var heldige med ett poeng, men hadde likevel lite medfølelse for sine rivaler.
– Det er uflaks for Viking, de skapte mange flere sjanser enn oss. Vi var porøse i dag. Men jeg føler ikke for dem, jeg er ikke skapt på den måten. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å ett poeng, det var det vi gikk for etter den førsteomgangen vi hadde, sa Horneland.
Forvandlingen fra 1–0-seieren mot Rosenborg bare en uke tidligere, forklarte han med kampinngangen.
– Vi var ikke godt nok forberedt mentalt. Jeg må se om jeg gjorde noe feil, og gutta må se på seg selv, for dette var ikke godt nok, sa Horneland.
Slik startet lagene:
Viking: Austbø - Haugen, Mets, Martinsen. Kronberg- Ernemann, Danielsen - Bytyqi, Samuel, Sale - Appiah.
FK Haugesund: Bråtveit – Haraldseid, Pallesen Knudsen, Skjerve, Stølås - Tronstad, Andreassen, Leite, Abdi – Hajradinović, Shuaibu
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16