Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var mektig oppgitt over baneforholdene etter at trønderne måtte ta til takke med ett poeng på Nadderud lørdag ettermiddag.
– Vi trodde vi skulle klare å spille fotball på denne banen, men det viste seg at det er bortimot umulig. I Trøndelag har vi kyr på beitemark som er bedre enn denne banen her. Vi trener på banen vår hver dag og den er mye bedre enn denne. Det er vel om sommeren det skal være Eliteserie, sa Ingebrigtsen til Eurosport, som likevel ikke ville skylde direkte på banen for at det ikke ble full pott.
Etter uttalelsene fikk Ingebrigtsen blant annet svar fra Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo, som mente gode lag klarte å tilpasse seg, uansett hvordan underlaget er.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen har også fått med seg kritikken fra trønderleiren, og er den første til å innrømme at banen ikke er i nærheten av den standen man skulle ønske den var.
– Vi skal være de første til å si at den banen ikke akkurat favoriserer oss og hvordan vi ønsker å spille. All kritikk som kommer er helt riktig. Banen er for dårlig, men vi får dessverre ikke gjort så mye med det. Vi har mennesker som jobber med den dag og natt for å gjøre den best mulig, så det er ikke slik at vi ønsker å spille på en slik bane, sier han.

– Skyldes lang sesong

Olsen forteller at klubben helst ønsker å tilbringe så lite tid som mulig på Nadderud-gresset. Stabæk-lederen poengterer at man selv er opptatt av å utvikle spillere med gode ferdigheter.
– Vi trener på kunstgress for å ha et optimalt underlag for å utvikle våre spillere og spillestil. Stabæk står for en spillende filosofi og ønsker å uvtikle spillere som er gode med ball. Det er akkurat det samme for oss som for andre lag som kommer hit. Vi brukte banen kanskje 15-20 minutter før Aalesund-kampen for å kjøre gjennom noen dødballsituasjoner og litt sånn, men ellers bruker ikke vi den heller, sier han.
Olsen mener at banen rett og slett ikke har fått tid til å sette seg etter at det ble spilt Eliteserie-kvalik der så sent som i desember i fjor.
– Vi ødela gresset med å kjøre ut november og inn mot kvaliken mot Jerv. Det ble spilt kamp der 4. desember, så gresset har ikke fått tid til å reparere seg og komme opp igjen. Hadde den fått en hvileperiode og litt varme i været så hadde den vært mye bedre, sier han.
(Artikkelen fotsetter under bildet)

Nadderud

Foto: Eurosport

– Man må se litt på serieoppsettet. Ingen i Stabæk ønsket at tre av de fire første Eliteserie-kampene denne sesongen skulle være hjemme. Alle visste at banen var sliten etter en veldig lang sesong, og så får vi tillegg flere hjemmekamper på rad i starten av den neste sesongen. Ingen hos oss hadde klaget om vi fikk de første kampene på bortebane. Nå ble det i stedet stikk motsatt, så vi har ikke fått mye hjelp. Det er veldig spesielt at forbundet har gjort det sånn, da de visste at vi spilte kamp der så sent som vi gjorde, sier Olsen.

– Ikke bli historieløse

Stabæk-Olsen ønsker imidlertid å komme med en liten påminnelse til Fotball-Norge.
– Folk må ikke bli historieløse. Nadderud er kjent for å ha en av de beste banene i Eliteserien. Det står ikke på arbeidet til de som jobber med den. Vanligvis er den flat som et stuegulv, det har vi vist i mange år. Men nå får vi «trøkken» for en lang sesong i fjor, sier den tidligere forsvarsspilleren.
Og kommer med et lite stikk til de som måtte finne på å klage på gressmatten, eller mangel på det.
– Kanskje vi har spillere som er så gode at de behersker bedre å spille på en litt ujevn bane. De har så god teknikk at de får kontroll på ballen selv om den spretter litt rart. Vi skal jo spille utpå der, så dette blir spillerne våre tvunget til. Sånn sett så gjør det ikke noe for oss at andre som kommer ikke klarer å unngå å fokusere på hvordan baneforholdene er. De vet godt hva de kommer til, sier han.

Østbø reddet Rosenborg

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22