• Fra 18.30 på MAX og Eurosport Player på mandag – se Sarpsborg 08 mot Strømsgodset
Eurosport.no avslørte tidligere i uken at Strømsgodset forsøkte å hente inn Ole Heieren Hansen de siste dagene i overgangsvinduet. Midtstopperen, som har vært i Sarpsborg 08 i en årrekke, var selv klar for en overgang.
– Det er veldig spennende, en fin klubb, og det er veldig interessant, sa Hansen til Eurosport.no.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
8 TIMER SIDEN
Les også: Forsøker å hente kapteinen til Eliteserie-rival
Det har fått flere til å reagere at overgangen ble stoppet. Forsvarsbautaen har ikke spilt et eneste minutt med Eliteserie-fotball denne sesongen og har vært lojal mot klubben i mange år. Derfor kunne det være naturlig å tro at han fikk muligheten til å få karrieren på rett kjøl da det først dukket opp et tilbud. Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen forklarer at det var en komplisert sak.
– Det er en litt pikant sak. Det er det, sier han til Eurosport.no.
– Samtidig har klubben vært lojal mot Ole også. Man skal ikke glemme det. Vi er i en konkurransesituasjon hvor vi har to backer, Groven og Tveita, som er ute med skade, sier Berntsen.

Jaktet norsk midtstopper

I Eurosports Facebook Live-sending på deadlineday innrømmet sportssjefen at man faktisk prøvde å oppfylle ønsket til den populære forsvarsspilleren. Problemet var bare at de var avhengige av å få inn en erstatter for å ha dobbel dekning, men den overgangen landet de aldri.
– Vi prøvde faktisk, dere får ikke vite navnet, å kjøpe en midtstopper for at Ole skulle få lov til å gå. Vi setter så mye pris på Ole. Vi fikk ikke til å kjøpe den stopperen vi ønsket, for han var nødt til å være norsk, og dermed er det sånn at vi er nødt til å opprettholde det antallet vi har i troppen, forklarer Berntsen.
Sarpsborg 08 har vært et av de store overraskelseslagene i Eliteserien. Faktisk har de vært involvert i gullkampen hele sesongen og har kun Rosenborg foran seg på tabellen. Berntsen mener mye av årsaken til det er treningsarbeidet som Heieren Hansen og co. legger ned hver dag.
– Da må vi ha to ellevere på treningen, trene med høyest mulig intensitet, og der er Ole en veldig viktige brikke for oss.

Forstår det er bittert

Dagen etter at overgangsvinduet har stengt sier 30-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad at han er skuffet over at det ikke ble noen overgang til Strømsgodset. Berntsen har ikke noe problem med å forstå det.
– Jeg kan skjønne at det er litt bittert for han, at han kanskje ikke får den muligheten der, men vi er nødt til å tenke på oss selv og det produktet vi har bygd opp. Både overfor de andre spillerne, sponsorene våre og publikummet vårt. Sånn er det av og til, sier sportssjefen til Eurosport.no.
Berntsen er likevel klar på at Heieren Hansen plutselig kan være tilbake på laget, og at det ikke var ønskelig å forsterke en medaljekonkurrent som Strømsgodset.
Du kan kanskje tenke deg hvilke to lag som møtes på mandag. Det er nemlig Sarpsborg 08 som tar imot Strømsgodset. Kampen ser du på MAX og Eurosport Player fra 18.30.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55