Tidligere Viking-trener Ian Burchnall var gjest i søndagens Fotball Direkte. Der snakket han blant annet om om avskjeden og hvilke tanker han gjør seg om Stavanger-klubbens fremtid.
For allerede OBOS-liga-klare Viking står uten både trener og sportsdirektør, i tillegg til at de er i rød sone økonomisk. Burchnall innrømmer at det vil bli tøft å rykke rett opp igjen.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
– Det er selvsagt det alle i og rundt klubben vil at de skal gjøre, men jeg tror det er vanskeligere å faktisk gjøre det. OBOS-ligaen er ingen enkel liga å spille i. Du må sørge for at strukturen rundt laget er på plass. Noe av det viktigste de kan gjøre, blir å sørge for at alt rundt laget er i orden. Du kan snakke om å signere nye spillere og trenere, men infrastrukturen på være på plass.

– Mye å lære fra Fredrikstad

34-åringen mener Viking kan se til en annen nedrykksklubb når det gjelder å lære av sine feil.
– Jeg tror det er mange lærepenger å hente fra Fredrikstad. Forhåpentligvis kan de lære litt og få ting på plass, men de trenger en trener for å begynne planleggingen for neste år.
Sparkingen av Burchnall var ingen bombe i seg selv, men mange reagerte på tidspunktet. For Viking var allerede rykket ned, og hadde kun to kamper igjen av sesongen.
– Var du overrasket over at du måtte gå?
– Med to kamper igjen trodde jeg vi skulle ta en evaluering etter kampen. Jeg ble litt overrasket da det kom. Likevel kan jeg ikke være for overrasket med tanke på at vi rykket ned og spesielt i en så stor klubb som Viking. Folk vil se hoder rulle. De så etter hvem de kunne «blame», og det var i manges øyne meg.

Tøffere enn forventet

Burchnall innrømmer at tiden i Jåttåvågen ble tøffere enn forventet.
– Da jeg tok jobben i november i fjor diskuterte med mange om situasjonen. Jeg visste at det kom til å bli tøft å være i livet rent økonomisk. Vi klarte såvist å holde liv i økonomien, men vi holdt oss ikke i Eliteserien. Det var vanskelig for mange av beslutningene ble ikke tatt med tanke på det sportslige, men tatt på balgrunn av økonomien. Jobben var nok større og tøffere enn jeg trodde.
Og legger til:
– Men jeg lærte mye om meg selv. Det er mye erfaring jeg tar med meg videre.
Søndag kveld er det tidligere Viking-profil Bjarte Lunde Aarsheim som leder laget mot Rosenborg. Trønderne skal feire sitt 25. seriemesterskap etter kampen.
– Jeg har snakket med ham gjennom uken. Han er en fin fyr og har forberedt laget godt. De har noen skader og det vil bli en vanskelig kamp for de, men dette er Bjartes klubb og han har vært der i mange år. Det vil være flott for ham å lede laget, men han håper å kunne spolere festen for trønderne, sier Burchnall.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57