Eurosport.no får bekreftet fra sentrale kilder rundt klubben at hovedtrener Geir Bakke forlenger sin kontrakt med Sarpsborg 08. Det samme gjelder assistent Tom Freddy Aune. Begge får en kontrakt som strekker seg ut 2022.
Bakke hadde i utgangspunktet kontrakt ut sesongen 2018, og flere andre klubber har latt seg imponere av 47-åringens trenergjerning den siste tiden. Dermed ville ikke Sarpsborg 08-ledelsen vente lenger med kontraktsforlengelse.
(saken fortsetter under videovinduet)
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

Skryt fra Rekdal

Bakke kom til Sarpsborg 08 i 2015, etter to år som assistenttrener i Molde. Under hovedtrener Tor Ole Skullerud bidro Bakke til at Molde vant både serie og cup og satt poengrekord (71) i Eliteserien i 2014. 47-åringen har tidligere vært assistent i Vålerenga og Stabæk, og har hatt hovedtreneransvaret i Moss og Kristiansund.
– Både Geir og Tom Freddy har gjort en bra jobb med Sarpsborg 08. Denne forlengelsen understreker jo bare at de har full tillit og viser omgivelsene hvordan fremtiden blir i klubben. Det er også et bevis på at Sarpsborg 08 har stabilisert seg som en solid Eliteserie-klubb, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
Rekdal har jobbet sammen med Geir Bakke i Vålerenga, og kjenner ham godt.
– Sett fra utsiden har Geir gjort en veldig bra jobb. Han har evnen til å tilpasse seg, samt være tydlig og omgjengelig. Han er heller ikke låst fast i én måte å spille på. Han kan for eksempel variere mellom to spisser og en spiss, lav og høyt press, forteller Rekdal.
(saken fortsetter under videovinduet)

Kortkampen: Strømsgodset-Sarpsborg

Utfordreren fra Østfold

Nå mener Rekdal klubben har alle muligheter i et Østfold der regionskonkurrentene Fredrikstad og Moss sliter noe voldsomt.
– Jeg tipper Sarpsborg 08 har større ambisjoner enn bare å bite seg fast i Elitserien fremover, og da er dette et ledd i den fremtidige utviklingen. Nå må Sarpsborg 08 se muligheter, ikke begrensinger - uten å gape for høyt, selvsagt. Jeg tror ikke Sarpsborg 08 vil slå til med sinnsyke lønninger og slik i fremtiden. Likevel, den dagen du blir fornøyd åpner du for at motgangen kan komme, avslutter Rekdal.
Selv om det bare har blitt ett poeng på de to siste kampene, har Sarpsborg 08 hatt en overbevisende sesongstart. Østfold-laget ligger på andreplass i Eliteserien, med 13 poeng på sine første sju kamper.
Neste kamp ut for Geir Bakkes menn blir hjemme mot Tromsø lørdag 14. mai kl. 18.00. Den kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27