• Se Vålerenga – Aalesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
John Arne Riise reager på at Aalesund-investor Bjarne Haagensen blandet seg inn i laguttaket til trener Trond Fredriksen.
Ifølge Sunnmørsposten skal investoren ha vært svært lite fornøyd med at Edwin Gyasi ble vraket fra troppen mot Odd. Riise mener Haagensen bør holde seg langt unna laguttak og støtter Fredriksens beslutning om å suspendere nederlenderen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Støtter Gyasi-straff

– Treneren vil alltid få kritikk, sånn er det bare. Særlig i en liten by som Aalesund hvor alle kjenner alle. Det som er synd er når styreledere og investorer begynner å blande seg, de bør holde seg til helvete unna. Jeg har lest at Gyasi har begått noen regelbrudd og blitt utestengt så er det riktig. Når en investor da kommer og klager på at han må få spille, så har treneren tapt. Jeg mener Trond Fredriksen gjorde helt rett der ved å stenge ham ute, sier Riise til Eurosport.no.
Det nederlandske stortalentet ble utestengt fra trening og kampen mot Stabæk etter å ha brutt klubbens regelverk, men var klar igjen mot Odd. Da ble han ifølge avisen vraket på grunn av «sportslige årsaker» noe som fikk Haagensen til å ytre seg kritisk uttaket. Investoren er leder av «Tangopoolen» som spytter inn penger til spillerkjøp i Aalesund og var med på å hente Gyasi til klubben. Haagensen la ikke skjul på at nederlenderen er et slagsprosjekt for gruppen.
Artikkelen fortsetter etter bilde!

Edwin Gyasi

Foto: Scanpix

– Begynnelsen på slutten om investorer skal styre

– Vi har ikke vært fornøyd med at Gyasi ikke har spilt i det siste. Vi har gitt AaFK beskjed om at han må spille, uttalte Haagensen til Sunnmørsposten.
Riise tror slike uttalelser kan skade på Trond Fredriksen og Aalesund som klubb.
– Det er begynnelsen på slutten om man skal la investorer og andre styre hva som skal skje i klubben. Det kan ikke være sånn, og da synes jeg synd på Trond. Hvis han skal tenke på det i tillegg til å forsøke å få klubben ut av situasjonen de er i, da sliter han. Investorer bør holde seg for god til å gjøre slikt. De skal ikke ha noe med laguttak å gjøre, uansett hva. Det er Trond sitt ansvar, han som ser spillerne hver eneste dag og bestemmer reglene, og da skal de følges uansett hvem som sier noe annet. Han har blitt presset inn i et hjørne, og jeg mener han har gjort alt riktig, fortsetter Riise.

Haagensen: – Har aldri blandet meg inn i laguttaket

Eurosport.no har vært i kontakt med Haagensen. Han stiller seg urforståelig til Riises kritikk og mener den lider av faktafeil.
– Vi har ikke hatt noe med laguttaket å gjøre. Det er helt på bærtur, sier Haagensen.
Han foteller at han mente det var feil å utestenge Gyasi når klubben var, og er, i nedrykksstriden. Men han er klar på at han ikke var med å påvirket laguttaket til Fredriksen i kampen mot Stabæk.
– I en krisesituasjon er det ikke lurt å utestenge den beste spilleren fordi han kommer for sent på en trening. Er man i nød skal man ikke ri prinsipp. Jeg har aldri blandet meg inn i laguttak med Rekdal eller Fredriksen, så det er helt på bærtur. Gyasi er den beste spileren og burde ikke bli tatt ut, sier Haagensen til Eurosport.no.
– Men påvirker det ikk en treneravgjørelse når du som investor i klubben uttaler deg om det i media?
– Nei, de ga han jo straffen likevel, så det gjorde det ikke, svarer Haagensen.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05