Bokaktuelle John Arne Riise var aktuell for andre norske klubber før han til slutt signerte for Aalesund i mars 2016. Men på grunn av bråket rundt avtalen 37-åringen hadde med Betsson trakk klubbene seg ut av samtalene med backen og etter mye spetakkel ble han klar for en retur til gamleklubben.
– Før jeg signerte for Aalesund var jeg nær et par andre klubber i Norge. Det var en del samtaler, men de turte ikke til slutt på grunn av Betsson og Norsk Tipping. De var redde for at Norsk Tipping skulle trekke seg unna og ta bort en del støtte de får. Til slutt valgte vi sammen at det ikke var riktig å risikere det. Jeg ville ikke sette de i en posisjon der de kunne risikere noe slikt, sier Riise til Eurosport.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
  • Se Sandefjord–Strømsgodset på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!

– Vi var så og si enige

Spesielt en klubb var han svært nær ved å ende opp i og hadde det gått i orden ville Riise gjort comeback i norsk fotball i OBOS-ligaen. Backen har likevel full forståelse for at klubben ikke ville ta risikoen med tanke på bråket rundt Betsson-avtalen og det at Norsk Tipping kunne trekke en eventuell støtte fra klubben.
– Jeg var i samtaler med Sandefjord spesielt. Lars Bohinens lag var jeg veldig nær ved å gå til, avslører Riise.
– Hvor nær var du en overgang til Sandefjord?
– Vi hadde vel diskutert kontrakt og alt. Det var det siste. Det skulle diskuteres oppe i styret i Sandefjord hvilken risiko det var å gjøre det med tanke på Betsson og Norsk Tipping og den biten. Vi var så og si enige, forteller han.
Sandefjord-trener Lars Bohinen bekrefter at da 36 år gamle Riises tjenester var ønsket i hvalfangerbyen.
– Vi sonderte mulighetene og hadde forsåvidt en løsning klar, men endte med at vi ønsket å forholde oss lojale til NFF og Norsk Tipping-avtalen, forteller Bohinen.
Selv om Riise gjerne skulle spilt under Bohinen og i hans system, synes ikke Riise det er bittert at den muligheten glapp.
– Lars hadde sagt at han ville ha meg i en 3-5-2. På vingen der. Det hadde vært perfekt det også. Jeg elsker spillet til Lars. Han har en fantastisk måte å spille fotball på, men alt må stemme. Alt passet ikke inn akkurat da. Synd, men det gjorde at jeg fikk komme til Aalesund som var enda bedre med tanke på historien og karrieren jeg har hatt, mener Riise.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»
15/08/2021 PÅ 19:53