Etter fem serierunder er Eliteserien allerede i ferd med å dele seg i to tabellmessig, og de fleste lagene ligger omtrent der ekspertene tippet dem før sesongen. Noen unntak er det. Vålerenga og spesielt Odd sliter, mens Toni Ordinas' (toppbildet) Stabæk - som spilte kvalik mot Jerv for å beholde plassen i fjor - ligger på medaljeplass.

Bæringene har også ligaens suverene toppscorer i Ohi Omoijuanfo, som har sju nettkjenninger på bare 12 avslutninger på mål. Det må sies å være effektivt for en spiss som hadde fattige fire seriemål forrige sesong.

Eliteserien
Seieren glapp for medaljejagende VIF: – Får være fornøyd
02/12/2020 PÅ 20:53

– Stabæk er selve beviset på hvor viktig det er for et lag å ha en goalgetter. Fotball handler om scoringer og å sette mulighetene, det er bare å glemme ballinnehav og antall sjanser, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.

(saken fortsetter under videovinduet)

For det er eksempler på det motsatte i lag som Viking og Lillestrøm. Lag som har skapt mye og tidvis vært bedre enn motstanderen, uten å sitte igjen med noe som helst etter fire av fem kamper.

– Ja, bare se på Lillestrøm. De kaster jo bort sjansene sine. Da vil jo presset på å score bare øke og øke. Det blir en vond sirkel, forteller Rekdal.

Da er under slik motgang det er ekstra viktig å ha fokus på de riktige tingene og ikke endre i panikk, mener Rekdal. I medgangen Stabæk opplever er ekspertens råd litt annerledes:

– Når du har flyt gjelder det bare å ikke bli hovmodig eller sløv, man må rett og slett bare gi gass, avslutter Rekdal.

Så får vi se om Stabæk og deres toppscorer fortsetter oppturen til helgen (etter cupkamp mot Holmlia onsdag kveld). Hjemmekampen mot Haugesund ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.

Høydepunkter: Tromsø - Stabæk

Eliteserien
Inspiserte Nadderud-gresset to dager før kamp: – Må være best mulig forberedt
02/12/2020 PÅ 07:37
Eliteserien
Gjorde opp for egen straffemiss med klassescoring
22/11/2020 PÅ 18:58