Vålerenga - Stabæk 1-1:
Hjemmelaget var på desperat poengjakt da Stabæk stod på motsatt banehalvdel søndag kveld. Men det fortsetter å kladde for Ronny Deila og Vålerenga denne sesongen. På eget gress skapte Vålerenga en god det, men sløste med sjansene.
Tonny Brochmann så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt fikk Vålerenga straffespark etter at Bård Finne gikk ned i en duell med Mande Sayouba. En kontroversiell situasjon, men Ghayas Zahid satte ballen enkelt i mål. Det reddet poenget for Vålerenga.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Se situasjonen. Saken fortsetter under videoen:

– En stor gåte

Eurosports fotballekspert skjønte lite av hvorfor Vålerenga fikk straffespark og slaktet dommerens avgjørelse.
– Hvordan du klarer å dømme straffe på det der er en stor gåte. Jeg skjønner ikke hvilken forseelse han tenker på, sa Rekdal, og fortsatte:
– Hvis du ser Vålerenga-spillerne vil de ha corner. Sayouba må få gå ned å blokkere der. Enten er det corner eller femmeter.
Vålerenga-trener Ronny Deila ville ikke vurdere straffesituasjonen i etterkant.
– Jeg har ikke sett den i det hele tatt. Jeg står 60 meter unna, forteller Deila til Eurosport.
Se sammendraget. Saken fortsetter under videoen.

Tonny Brochmanns perle holdt ikke til seier for Stabæk

– Er ikke noen unnskyldning

Stabæk-trener Toni Ordinas vil ikke bruke straffesituasjonen som en unnskyldning etter kampen. Han er misfornøyd med at laget hans ikke klarte å avgjøre kampen før den kontroversielle situasjonen.
– Det første vi lærer på akademiet er at det ikke er noen unnskyldninger etter kamp. Vi spilte godt, men de kom tilbake. De var bedre etter pause. Det er hardt å tape poeng i sluttminuttene, sier Ordinas til Eurosport.
VIF-treneren er enig i at kom mer med etter pause etter en dårlig start på kampen,
– Jeg synes vi er bra i andre omgang. Da kjører vi kampen. Jeg er stolt at vi kommer tilbake, forteller Deila.
Se alt av Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

Flagg-trøbbel for linjedommeren

Allerede etter fire minutter skulle linjedommeren havne i fokus, men ikke på grunn av en avgjørelse. Flagget til linjedommeren var ødelagt, men fjerdedommeren kom ham til unnsetning med et nytt flagg etter noen sekunders pause.
Stabæk var friskest i åpningen og anført av Njie skapte laget flere fine muligheter. I det 27. minutt ble vingen spilt alene gjennom med keeper, men Robert Lundström hindret at avslutningen ble farlig. Njie ropet på straffe, men dommer Kai Erik Steen blåse ikke.
– Noen dømmer og noen dømmer ikke. Den er 50/50, sa Rekdal i Fotball Direkte om situasjonen.
Stats-pakke: TabellToppscorere

Gigantisk bom av Ibrahim

Vålerenga kom mer med i kampen utover i omgangen. Abdi Ibrahim fikk muligheten på åpent mål, men satte ballen over målet.
– Den skal jeg sette. Det skal være 1-0 til oss der, sa Ibrahim til Eurosport i pausen.
Det straffet seg for Vålerenga at de sløste med sjansene. Rett før pause fikk Stabæk-uttelling. Luc Kassi la ballen til Tonny Brochmann rundt Vålerengas sekstenmeter. Ballen curlet han opp mot vinkelen. En utsøkt scoring av Stabæk-spilleren.
– Det er et fantastisk mål av ham. Du må bare ta av seg hatten når han curler den opp i vinkelen, sa Rekdal.
Full oversikt. Se sendeskjema for Eliteserien.
Vålerenga presset på og fikk uttelling da Ghayas Zahid satte inn straffesparket rett før slutt.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Marcus Sandberg, Robert Lundström, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Abdi Ibrahim, Daniel Berntsen, Bård Finne, Ghayas Zahid.
Stabæk: Sayouba Mandé, Daniel Granli, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe, Luc Kassi, Tortol Lumanza, Hugo Vetlesen, Tonny Brochmann, Ohi Omoijuanfo, Moussa Njie.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09