Strømsgodset - Viking 4–2:
– Nå se de stakkerslig ut. Det er brutalt det som skje med dem, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal da Strømgodset tok ledelsen 4-0.
Tross en liten sluttspurt, Vikings katastrofale 2017-sesong fortsetter etter 2–4-tap for Strømsgodset mandag kveld. Laget som lå på plassen over Viking før kampen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Resultatet sender siddisene et nytt hakk nærmere mot et nedrykk. Selv om det gjenstår 19 kamper er det nå full krise i Viking.
De tre siste sesongene har lagene som har endt på trygg grunn tatt rundt 30 poeng. På de første elleve kampene er det blitt skarve fem poeng og kun én seier til Viking. Når det nærmer seg halvspilt sesong er det syv poeng opp til trygg grunn. Viking-trener Ian Burchnall mener hver eneste kamp fremover blir viktig for laget.
– Vår største utfordring blir å holde oppe moralen. Når vi spiller på vårt beste vet vi hva hver eneste spiller er kapabel til, men akkurat nå sliter vi kanskje litt med selvtilliten. Når du er der nede er de tøft og det har vært tøft i noen uker nå. Vi må prøve å grave oss ut av det. Det er bare vi som kan gjøre det for oss, forteller Burchnall til Eurosport.

Rekdal: – Siste sjanse

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror det skal mye til for Viking å beholde plassen etter den katastrofale sesongstarten. Han tror man må ta rundt 30 poeng for å holde plassen.
– Selvfølgelig har man fortsatte sjansen så lenge det gjenstår kamper. Jeg mener ikke å være negativ overfor Viking eller Stavanger, men det er ingenting som tilsier at Viking skal vinne ni kamper til, når de har vunnet en av de elleve første, sier Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

Adegbenro skaper nytt håp for Viking

Neste runde venter bunnkollega Kristiansund hjemme på Viking stadion. Det er en kamp siddisene må ta tre poeng i for å ha håp om å kunne redde plassen.
– Jeg tror det blir den siste sjansen. Det er en kamp Viking bare er nødt til å vinne. Da må hele Stavanger stille opp og hjelpe spillere, trenere og støtteapparat. Ellers rykker Viking ned i år, forteller Rekdal.
Rutinerte André Danielsen har nesten 300 kamper for klubben. Han innrømmer at det er tøft å hele tiden havne bakpå i kampene denne sesongen.
– Det er vi som må gjøre det. Det er tungt når du kommer utpå der. Vi føler at vi er motivert for det og har en bra inngang til kampen, men så havner du under hver gang. Det er tøft å ligge å jage og jage utpå der. Spesielt med masse unggutter. Det er tøft, men det er fullt mulig å snu det. Jeg har vært med på det før, sier Danielsen til Eurosport.

– Bare å minne på hva som skjedde med Brann

Den tidligere Vålerenga- og Aalesund-treneren tror både laget og supporterne var innstilt på at det ville bli en tøff sesong med store utfordringer økonomisk. Men Rekdal tror ikke de hadde sett for seg at det skulle bli så tungt som det nå er blitt.
For det ga et bilde på hvordan sesongen har vært for Viking da Kwesi Appiah fikk en gyllen mulighet til å skape ny liv i kampen på stillingen 2-0. Men skuddet innenfor sekstenmeteren ble blokkert av en Godset-spiller. Istedenfor kontret Strømsgodset og etter litt show fra Bassel Jradi stod det 3-0. Kampen var i realiteten kjørt, selv om Viking skapte litt spenning på slutten med to reduseringer.
Det var til liten hjelp. Viking makter ikke å ta poeng. Rekdal er spent på hva klubben gjør i sommer med spillerlogistikken etter de svake resultatene.
– Skulle en så stor klubb som Viking gå ned trenger vi bare å minne på hva som skjedde med Brann for et par år siden. Det går an å komme tilbake på første forsøk og bygge seg opp igjen. Det kan hende at det er best for Viking at de går ned også og får begynne på nytt. Det spørs hva de gjør i sommer. Å investere mye i sommer og likevel rykke ned vil være enda mer kritisk, fortsetter Eurosports fotballekspert.
Se Viking - Kristiansund på Eurosport Player søndag 4. juni klokken 18.00.

Bytyqi reduserer for Viking

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22