Nerdepakken, 10. serierunde: Brann vinner «aldri» i Sogndal

Oppdatert 19/05/2017 klokken 21:57 GMT+2

Jørn Sundby gir deg all nødvendig og unødvendig statistikk før den 10. spillerunden i Eliteserien.

Azar

Vi skriver nå den 10. Eliteserie-runden, og ting har kanskje så smått begynt å sette seg litt. Odd har virkelig fått sving på sakene, og leder et kobbel av lag som jakter ryggen til serieleder Rosenborg.
I andre enden av tabellen ser Viking ut til å ha etablert seg som desidert bunnlag, men veien opp til Lillestrøm og nyopprykkede Kristiansund er likevel ikke altfor lang. Men ifølge statistikken er det ikke mye som tilsier at siddisene begynner klatringen allerede denne runden.
Her er uansett det aller viktigste, og kanskje også noe uviktig statistikk før det hele braker løs med Rosenborgs jubileumskamp hjemme på Lerkendal lørdag ettermiddag.

Rosenborg-Lillestrøm (Eurosport Player og MAX lørdag. kl. 15.30)

Innbyrdes oppgjør:
  • Lagene har møtt hverandre 84 ganger i øverste divisjon siden starten på Hovedserien i 1948. Rosenborg har vunnet halvparten av kampene med sine 42 seirer. Lillestrøm har vunnet 19 kamper, mens 23 har endt uavgjort.
  • Rosenborg står med 8 strake seirer i serien mot Lillestrøm, siden 1-1 hjemme mot Lerkendal i 2012. LSK har ikke slått RBK på de siste 16, siden 4-2 på Åråsen i oktober 2008.
  • RBK har kun 2 lengre rekker med seier mot en motstander i Eliteserien: 12 mot Strømsgodset 1994-2001 og 16 mot Bodø/Glimt 1998-2005.
  • Hjemme på Lerkendal har Rosenborg vunnet 25 av 42 møter. 13 har endt uavgjort, mens Lillestrøm har kun 4 seirer.
  • Lillestrøm har ikke vunnet på de 11 siste kampene på Lerkendal, siden 2-1 i august 2005. Dette er LSKs eneste seier på de 34 siste seriekampene på Lerkendal. LSK vant her også i 1982 (2-0), 1979 (1-0) og 1976 (1-0). Rosenborg har vunnet de 4 siste hjemme mot LSK.
  • Kampene mellom lagene har kun endt 0-0 ved 3 anledninger på 84 kamper: 1977 og 2010 (Lerkendal) og 1989 (Åråsen).
  • Rosenborg vant det tilsvarende oppgjøret i fjor med 2-1 den 16.mai. Christian Gytkjær (23’) og Anders Konradsen (48’) scoret for RBK, mens Frode Kippe (85’) nettet for LSK.
Rosenborg:
  • Rosenborg tapte hjemme mot Tromsø på 16.mai. Sist RBK tapte 2 strake hjemmekamper i serien var i mai 2014 (tap mot Molde og Stabæk).
  • Rosenborg har gitt bort 5 poeng på hjemmebane på sine 5 første hjemmekamper i år. Det er 2 poeng mer enn laget ga bort i hele 2016, da RBK vant 14 av 15 hjemmekamper.
  • Rosenborg er det eneste laget som ikke har scoret på dødball denne sesongen.
  • Rosenborg har scoret 5 mål i kampens første 15 minutter denne sesongen, ingen andre lag har flere enn 3 i samme tidsrom.
  • Tore Reginiussen er eneste RBK-spiller som har spilt samtlige 810 minutter så langt i år.
  • Marius Lundemo spilte 60 kamper og scoret 5 mål i Eliteserien for Lillestrøm 2014-2016.
  • André Hansen spilte 3 kamper i Eliteserien for Lillestrøm 2009-2010.
  • Nicklas Bendtner, Anders Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Lillestrøm:
  • Lillestrøm har ikke vunnet på sine 3 siste kampene i Eliteserien, siden 1-0 mot Sogndal den 30.april.
  • Lillestrøm har scoret i sine 10 siste bortekamper i Eliteserien.
  • Lillestrøm har tatt 4 av sine 7 poeng denne sesongen på bortebane.
  • Lillestrøm har ikke scoret i første omgang denne sesongen. Laget er det eneste uten mål før pause i år.
  • Lillestrøm har 4 spillere som har spilt samtlige minutter denne sesongen. Simen Kind Mikalsen, Ifeanyi Mathew, Marius Amundsen og Mats Haakenstad har alle 810 minutter så langt.
  • Frode Kippe har scoret 4 seriemål på Lerkendal. Kippe har scoret flest bortemål mot Molde og RBK med 4 og Odd med 3.
  • Arne Erlandsen har ikke vunnet på Lerkendal som trener i Eliteserien, han har V0-U2-T5 på sine 7 forsøk. Han spilte imidlertid hele kampen da Lillestrøm vant 1-0 her i oktober 1979.
  • Erling Knudtzon har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Sogndal-Brann (Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag kl. 18.00)

• Lagene har møtt hverandre 32 ganger i øverste divisjon. Brann har 15 seirer, Sogndal 12, mens 5 kamper har endt uavgjort.
  • I Sogndal har hjemmelaget et meget godt tak på Brann med 11 seirer på 16 forsøk i Eliteserien. 3 kamper har endt uavgjort, mens Brann kun har 2 seirer (4-2 i 1994 og 3-2 i 2002).
  • Sogndal har ikke tapt på sine 7 siste hjemmekamper mot Brann, laget har aldri før klart 8 strake hjemmekamper uten tap mot et lag i øverste divisjon.
  • De 2 siste seriekampene mellom lagene i Sogndal har endt 0-0 (i OBOS-ligaen 2015 og i Eliteserien 2016). Dette er de eneste 2 som har endt 0-0 av de 17 møtene her i Eliteserien og OBOS. I 2016 ble Bismar Acosta utvist etter 32 minutter for Brann.
  • Sogndal scoret hjemme mot Brann i de 15 første møtene mellom lagene i Sogndal, men har gått målløse av banen i de 2 siste.
  • Brann har kun scoret 3 ganger til sammen på sine 8 siste seriebesøk i Sogndal, siden de vant 3-2 i 2002.
  • Lagene møttes i Sogndal på nøyaktig samme dato i 2014 (20.mai). Sogndal vant 2-1.
Sogndal:
  • Sogndal har ikke tapt på sine 3 siste kamper i Eliteserien, siden 0-1 hjemme mot Lillestrøm den 30.april. De 2 siste kampene er vunnet.
  • Sogndal kan vinne 3 strake kamper i øverste divisjon for første gang siden april 2003. Kun 2 ganger i historien har Sogndal klart 3 strake seirer, 2003 og i oktober 1997.
  • Martin Ramsland har vært direkte involvert i 4 mål på sine 4 siste hjemmekamper for Sogndal (3 mål og 1 assist).
  • Eirik Birkelund spilte 6 kamper i Eliteserien for Brann 2011-2014 (alle som innbytter). Han spilte også 12 seriekamper i OBOS-ligaen 2015.
  • Eirik Bakke spilte 82 kamper i Eliteserien for Brann 2006 og 2010 og ble seriemester med klubben i 2007.
  • Eirik Birkelund og Victor Grodås har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Brann:
  • Brann har vunnet sine 2 forrige kamper, med til sammen 9 scorede mål. Ingen har scoret flere enn Branns 20 mål så langt denne sesongen. I fjor var det 7 lag som scoret flere mål enn Brann, selv om laget tok sølv.
  • Brann har 10 ulike målscorere denne sesongen, flest i serien sammen med Sarpsborg 08.
  • Brann har scoret 6 ganger i kampens siste 15 minutter i år, ingen andre lag har mer enn 4 scoringer i samme tidsrom.
  • Jakob Orlov har scoret 4 mål så langt denne sesongen. Svensken endte på 5 mål på 24 seriekamper for Brann forrige sesong.
  • Azar Karadas spilte 44 kamper i Eliteserien og scoret 4 mål for Sogndal 2012-2014.
  • Kristoffer Barmen, Bismar Acosta, Daniel Braaten og Vito Wormgoor har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan denne duoen gjøre noe med Branns dårlige bortestatistikk i Sogndal?

Sarpsborg 08-Vålerenga (Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18.00)

• Lagene har møtt hverandre 10 ganger i Eliteserien. Vålerenga har vunnet 6 ganger, Sarpsborg 08 har kun 1 seier, mens 3 kamper har endt uavgjort.
  • Sarpsborgs ene seier kom med 3-0 hjemme i april 2014. Vålerenga har 2 seirer i Sarpsborg, mens 2 kamper har endt uavgjort.
  • Vålerenga vant det tilsvarende oppgjøret i fjor med 2-0 den 7.august. Rasmus Lindkvist (22’) og Mohammed Abdellaoue (79’) scoret målene for VIF.
  • Vålerenga er det eneste laget Sarpsborg tapte begge kampene for- OG gikk målløse av banen i begge kampene mot- forrige sesong.
  • Dette oppgjøret spilles mellom de to lagene som har hatt ballen mest denne sesongen. VIF har 56% ballinnehav i snitt, mens Sarpsborg har nest mest med sine 54% i snitt så langt.
Sarpsborg 08:
  • Med 17 poeng etter 9 kamper så har Sarpsborg sin beste poengfangst på dette tidspunktet i øverste divisjon. Laget tok 12 poeng på sine første 9 kamper i fjor.
  • Sarpsborg 08 har scoret 13 mål på hjemmebane så langt i år, bare Brann har flere med sine 16. Forrige sesong scoret Sarpsborg kun 18 ganger hjemme på 15 kamper, bare Viking, Start og Stabæk hadde færre mål hjemme. Lagets 13.mål kom først i september (kamp nummer 12).
  • Sarpsborg har scoret 10 av sine 19 mål denne sesongen fra headinger, flest i serien. Ingen andre lag har flere enn 5 scoringer med hodet (Vålerenga).
  • Sarpsborg har 7 mål fra dødball denne sesongen, ingen andre lag har flere enn 5 på de 9 første rundene.
  • Sarpsborg har ingen utespillere som har spilt samtlige minutter denne sesongen.
  • Joachim Thomassen spilte 29 kamper i Eliteserien for Vålerenga 2012-2013.
  • Geir Bakke har aldri vunnet mot Vålerenga som hovedtrener i Eliteserien (V0-U1-T3).
  • Matti Lund Nielsen, Joachim Thomassen og Ole Jørgen Halvorsen har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Vålerenga:
  • Vålerenga har tapt 3 av sine 4 bortekamper i Eliteserien denne sesongen, men vant sin siste 1-0 mot Aalesund.
  • Vålerenga kan vinne to strake bortekamper for andre ganger under Ronny Deilas ledelse, han vant også sine 2 første bortekamper som VIF-trener.
  • Vålerenga kan holde nullen i 3 kamper på rad i Eliteserien for første gang siden mai-juni 2011. Bare Rosenborg og Odd (begge 5) har holdt nullen flere ganger enn VIFs 4 før denne runden.
  • Vålerenga spiller sin kamp nummer 1200 i øvereste divisjon siden starten på Hovedserien i 1948. Klubben blir den 4.klubben som når 1200 kamper, etter Viking, Brann og Rosenborg.
  • Vålerenga har scoret 8 av sine 12 mål denne sesongen i annen omgang. Vålerenga, Kristiansund og Lillestrøm er de tre eneste lagene uten mål i kampens første halvtime i år.
  • Vålerenga har sluppet inn 9 mål i første omgang denne sesongen, flest i serien sammen med Aalesund.
  • Ronny Deila er ubeseiret mot Sarpsborg som trener i Eliteserien (V3-U2-T0).
  • Ghayas Zahid, Ivan Näsberg og Daniel Berntsen har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

Har borteformen snudd for Ronny Deilas menn?

Tromsø-Strømsgodset (Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00)

• Lagene har møtt hverandre 34 ganger i Eliteserien. Tromsø har vunnet 15 ganger, Strømsgodset 12, mens 7 kamepr har endt uavgjort.
  • I Tromsø så har hjemmelaget vunnet 10 av 17 møter i Eliteserien. 4 kamper har endt uavgjort, mens 3 kamper har endt med Godset-seier.
  • Strømsgodset har kun vunnet 1 av sine siste 10 seriekamper i Tromsø (inkludert ett møte i 1.divisjon). Det var til gjengjeld 6-0 i august 2015.
  • Tromsø har holdt nullen i 4 av sine 5 siste hjemmekamper mot Godset i serien.
  • Tromsø vant tilsvarende kamp i fjor med 2-0 den 10.april. Runar Espejord (45’) og Sofien Moussa (90’) scoret målene.
Tromsø:
  • Tromsø har ikke tapt på sine 3 siste kamper i Eliteserien, siden 1-3 mot Aalesund den 30.april.
  • Tromsø har scoret 7 av sine 11 mål denne sesongen etter pause. 4 av målene har kommet i kampens siste 15 minutter. Kun Brann emd 6 har flere i det tidsrommet.
  • Thomas Lehne Olsen er eneste TIL-spiller som har vært på banen i samtlige 810 minutter denne sesongen.
  • Lehne Olsen spilte 15 kamper og scoret 1 mål for Godset 2013-2015.
  • Morten Gamst Pedersen har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Strømsgodset:
  • Strømsgodset har ikke vunnet på sine 5 siste bortekamper i Eliteserien, siden 1-0 mot Sogndal den 23.oktober i fjor.
  • Strømsgodset har kun scoret ett mål på bortebane denne sesongen. Det er færrest i serien, sammen med Viking.
  • Ingen av Strømsgodsets 8 mål denne sesongen er scoret av innbyttere. Molde og Viking er de to andre lagene uten innbytterscoring denne sesongen.
  • Jakob Glesnes er eneste Strømsgodset-spiller som har spilt samtlige 810 minutter i år.
  • Strømsgodset er det eneste laget i serien som har benyttet 3 keepere på sine 9 første kamper denne sesongen.
  • Strømsgodset har kun scoret 3 mål i annen omgang denne sesongen, færrest av lagene i serien.
  • Marcus Pedersens nest mål i Eliteserien blir hans scoring nummer 50. Pedersen har scoret 15 av sine 16 siste mål i Eliteserien hjemme på Marienlyst. Han har kun én scoring på sine 13 siste bortekamper i serien.
  • Tor Ole Skullerud har tapt 4 av sine 5 kamper i Eliteserien mot Tromsø som trener. Alle kampene i Tromsø (3) er tapt.
  • Marco Tagbajumi, Bassel Jradi, Marcus Pedersen og Henning Hauger har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

Knallsterkt bortepoeng for Trømsø

Aalesund-Sandefjord (Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00)

• Lagene har møtt hverandre 8 ganger i Eliteserien. Aalesund har vunnet 5 ganger, Sandefjord kun 1, mens 2 kamper har endt uavgjort.
  • Tar vi med oppgjør i nest øverste divisjon så har Aalesund vunnet 8 av 14 seriemøter med Sandefjord.
  • Sandefjord har aldri vunnet en seriekamp i Ålesund, gjestene har V0-U2-T5 på 7 møter i de to øverste divisjonene. I Eliteserien er fasit 2 seirer til Aalesund og 2 uavgjorte kamper.
  • Sandefjord har ikke vunnet på de siste 7 innbyrdes oppgjørene i Eliteserien, siden 3-0 hjemme i Sandefjord i 2007, lagenes første møte i Eliteserien.
Aalesund:
  • Aalesund har dobbelt så mange poeng (14) som etter 9 kamper forrige sesong (7). AAFK tapte sin 10.kamp i 2016 og sto fast på kun 7 poeng på sine første 10 kamper.
  • Aalesund har snudd to kamper til seier etter å ha ligget under denne sesongen. Både mot Tromsø 30.april og mot Viking på 16.mai snudde AAFK kampen til sin favør.
  • Aalesund tapte sine to første kamper denne sesongen, men har siden tapt kun 1 av de 7 siste seriekampene.
  • Aalesund har tatt flere poeng borte (8) enn hjemme (6) så langt denne sesongen.
  • Aalesund har tatt 37 poeng på sine 18 siste kamper i Eliteserien (9 siste i fjor og 9 første i år). Bare Rosenborg (39) har flere poeng i samme tidsrom. Brann har 34 poeng som tredje beste lag de siste 18 kampene.
  • Aalesund har sluppet inn 9 av sine 11 mål denne sesongen i første omgang, flest i serien sammen med Vålerenga.
  • Mostafa Abdellaoue kan spille sin kamp nummer 150 i Eliteserien. Mos har scoret 11 mål på sine 12 siste kamper i Eliteserien.
  • Aalesund-trener Trond Fredriksen fyller 40 år på kampdagen, 21.mai.
  • Mostafa Abdealloue og Adam Örn Arnarson har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Sandefjord:
  • Alle Sandefjords 5 målscorere denne sesongen har nettet minst 2 ganger i serien. 4 spillere har 2 mål, mens Flamur Kastrati har 4.
  • Sandefjord har fått flest straffespark denne sesongen med sine 3. I 2015-sesongen fikk laget kun ett straffespark på hele sesongen.
  • Sandefjord har sluppet inn 11 mål i annen omgang denne sesongen, flest av alle lag i serien.
  • Flamur Kastrati spilte 3 kamper i Eliteserien for Aalesund i 2016-sesongen.
  • Joackim Olsen Solber scoret sitt første mål i Eliteserien i Ålesund da hans Mjøndalen tapte 2-4 her i juli 2015.
  • El-Hadji Gana Kane må stå over denne kampen med 3 gule kort.
  • William Kurtovic (4 gule), Flamur Kastrati og Håvard Storbæk (2 gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.

Kristiansund-Haugesund (Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.00)

• Lagene har aldri tidligere møtt hverandre i offisiell kamp.
  • Haugesund har tapt 5 av sine 6 siste seriekamper mot et nyopprykket lag.
Kristiansund:
  • Kristiansund har ikke tapt på sine 3 siste hjemmekamper, siden 0-1 mot Molde i serieåpningen 1.april.
  • Kristiansund har ikke vunnet på sine 3 siste kamper i Eliteserien, siden 2-0 mot Strømsgodset 30.april.
  • Kristiansund har scoret 5 av sine 6 mål denne sesongen i annen omgang. Kristiansund, Lillestrøm og Vålerenga er de eneste lagene uten scoring i kampens første halvtime i år.
  • Med 6 scoringer på de første 9 kampene har KBK scoret færrest mål i serien, sammen med Viking.
  • Ingen av spillerne på Kristiansund har scoret mer enn ett mål denne sesongen. Laget er det eneste uten en spiller med mer enn én scoring.
  • Andreas Hopmark er den eneste spilleren på Kristiansund som har spilt samtlige minutter i de første 9 rundene av sesongen.
  • Nikita Baranov, Sondre Sørli, Kamer Qaka og Daouda Bamba har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Haugesund:
  • Haugesund har tapt sine 2 siste seriekamper. Sist laget tapt mer enn 2 på rad var i oktober-november 2015.
  • Haugesund har ikke scoret i noen av sine 3 siste kamper i Eliteserien. Laget har aldri tidligere gått målløse av banen i 4 strake kamper på øverste nivå.
  • Haugesund har scoret 7 av sine 11 mål denne sesongen på bortebane. Laget har også tatt flere poeng borte enn hjemme (6 mot 5).
  • Haugesund har benyttet 17 spillere så langt denne sesongen. Det er færrest av lagene i Eliteserien.
  • Haugesund har sluppet inn 5 mål i kampens siste 15 minutter denne sesongen. Det er flest i serien i det tidsrommet, sammen med Sandefjord.
  • Tor Arne Andreassen kan spille sin kamp nummer 150 i Eliteserien, alle for Haugesund.

Odd-Molde (Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 20.00)

• Lagene har møtt hverandre 32 ganger i Eliteserien. Den totale historikken er helt jevn, lagene har 10 seirer hver, mens 12 kamper har endt uavgjort.
  • Oppgjørene mellom disse to lagene er preget av hjemmedominans. Molde har aldri vunnet en seriekamp i Skien på øverste nivå, 16 oppgjør har gitt 8 seirer til Odd og 8 uavgjorte kamper. Molde på sin side har vunnet 10 av 16 møter i Molde.
  • 14 av 16 møter mellom lagene i Skien har gitt enten uavgjort eller seier med ett mål til Odd. Unntakene er 3-0 til Odd i 2000 og 2-0 i den tilsvarende kampen forrige sesong.
  • Olivier Occean (60’) og Rafik Zekhnini (71’) scoret målene i fjorårets hjemmeseier den 16.mai.
  • Dag Eilev Fagermo og Ole Gunnar Solskjær har møtt hverandre 8 ganger til trenerduell i Eliteserien. 4 av 8 kamper har endt uavgjort (alle 4 i Skien), mens trenerne har 2 seirer hver.
Odd:
  • Odd står med 4 strake seirer i Eliteserien siden 0-3 mot Viking den 23.april. Med seier her vil laget tangere klubbrekorden på 5 strake seirer i øverste divisjon, satt 4 ganger tidligere, senest i augustseptember 2015.
  • Odd har vunnet sine 6 siste hjemmekamper i serien, siden 0-1 mot Stabæk den 18.september i fjor. Odd har aldri tidligere vunnet 7 strake hjemmekamper i toppdivisjonen.
  • Odd har aldri tidligere vunnet sine 5 første hjemmekamper i en sesong i Eliteserien. De 3 siste gangene laget har vært ubeseiret i de første 5 er 2009 (V4-U1-T0), 2003 (V3-U2-T0) og 2001 (V4-U1-T0)
  • Odd er det eneste laget som ikke har spi lt uavgjort i serien i år. Odd har spilt 14 kamper uten å dele poengene, siden 1-1 borte mot Strømsgodset den 25.september i fjor.
  • Odd har holdt nullen i sine 3 siste kamper i Eliteserien. Kun én gang tidligere har laget holdt nullen i 4 kamper eller mer- 7 strake kamper fra november 2015-april 2016.
  • Odd er det eneste laget som ikke har avgitt poeng på hjemmebane denne sesongen. Laget har kun sluppet inn ett mål på sine 4 hjemmekamper så langt i år, færrest av alle lagene på eget gress.
  • Odd har sluppet inn 8 av sine 9 mål denne sesongen i annen omgang.
  • Dag Eilev Fagermo leder Odd i Eliteserien for 250.gang (V113-U63-T73). Fagermo har i tillegg ledet Odd i 30 kamper i 1.divisjon i 2008.
  • Olivier Occean har scoret 5 mål på 4 hjemmekamper mot Molde i serien (for Odd og Lillestrøm). Occean har kun scoret flere hjemme mot Aalesund (8). Occeans neste mål blir hans scoring nummer 50 i Eliteserien for Odd.
  • Pape Pate Diouf spilte 115 kamper og scoret 34 mål i Eliteserien for Molde.
  • Espen Ruud (4 gule) og Pape Pate Diouf (2 gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Molde:
  • Molde har ikke vunnet på sine 5 siste kamper i Eliteserien, siden 4-0 hjemme mot Vålerenga 17.april. Med 2 poeng på sine siste 5 kamper så er Molde det laget med færrest poeng etter påske.
  • Alle Moldes 3 kamper i mai måned er tapt. Forrige poeng kom borte mot Sandefjord den 30.april (3 -3). Sist Molde tapte 4 seriekamper på rad var i 2013.
  • Alle Moldes 11 mål (scoret av egne spillere) i serien så langt i år har blitt scoret av spillere som startet kampen. Molde, Viking og Strømsgodset er de 3 lagene uten innbytterscoring så langt.
  • Babacar Sarr kan være tilbake til denne kampen. Molde har tatt alle sine poeng denne sesongen i kamper der Sarr har spilt. Laget har tatt 0 poeng i kamper der ikke Sarr har vært på banen.
  • Sarr har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

Fagermo kan smile av Odds form den siste tiden.

Stabæk-Viking (Eurosport Player og MAX mandag kl. 19.00)

• Lagene har møtt hverandre 40 ganger i Eliteserien. Viking har 19 seirer, Stabæk 12, mens 9 kamper har endt uavgjort.
  • I Bærum har Stabæk 8 seirer, Viking 7, mens 5 kamper har endt uavgjort.
  • Stabæk vant den tilsvarende kampen i fjor med 1-0 den 12.mai. Ernest Asante (77’) scoret kampens eneste mål.
Stabæk:
  • Stabæk har ikke scoret i sine 2 siste hjemmekamper i Eliteserien. Sist Stabæk gikk mer enn 2 hjemmekamper uten scoring var i september-oktober 2012 (4 kamper).
  • Stabæk har sluppet inn 8 av sine 10 baklengsmål denne sesong fra dødball. Ingen lag har flere baklengs fra dødball i år.
  • Stabæk har 5 spillere som har spilt 810 minutter denne sesongen, det er flest av lagene i Eliteserien (inkludert Njie, som ble byttet ut på overtid i én av kampene).
  • Stabæk har pådratt seg 15 gule kort denne sesongen, flest i serien sammen med Sandefjord (kun single gule).
  • Stabæk har scoret 5 ganger i de siste 15 minuttene før pause denne sesongen. Det er flest i serien i det tidsrommet.
  • Stabæk har sluppet inn 7 av sine 10 baklengsmål denne sesongen i annen omgang.
  • Håkon Skogseid spilte 154 seriekamper og scoret 8 mål for Viking 2009-2014.
  • Jeppe Arctander Moe, Moussa Njie, Andreas Hanche-Olsen og Hugo Vetlesen har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Viking:
  • Med 4 poeng etter 9 kamper har Viking sin svakeste poengfangst i øverste divisjon, sammen med 1986 (alle sesonger regner 3 poeng for seier).
  • Med 16 baklengs på de første 9 kampene så har ikke Viking sluppet inn flere mål på sine 9 første kamper siden 1964 (19) og 1963 (20).
  • Viking har ikke vunnet på sine 4 bortekamper i Eliteserien denne sesongen.
  • Viking står med 3 strake tap i serien i mai, siden 1-1 mot Brann den 29.april.
  • Viking har scoret kun ett mål på bortebane denne sesongen, Samuel Adegbenros mål etter 93 minutter for Brann 29.april.
  • Viking har sluppet inn 4 mål i kampens første 15 minutter denne sesongen, flest av lagene i serien.
  • Ingen av Vikings innbyttere har scoret mål denne sesongen. Molde og Strømsgodset er de 2 andre lagene i serien uten mål fra en innbytter før denne runden.
  • Viking har benyttet 18 spillere så langt denne sesongen. Kun Haugesund med 17 har brukt færre.
  • Iven Austbø spilte 4 kamper i Eliteserien for Stabæk 2008-2010.
  • Julian Ryerson, Kristoffer Haugen, Karol Mets og Samuel Adegbenro har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.