Under søndagens oppgjør mellom FK Haugesund og Strømsgodset gikk en av bortesupporterne gjennom gulvet på tribunen.
– Jeg datt vel nesten to meter ned. Vi stod og hoppet, og så ble det plutselig hull i gulvet, uttalte den lettere sjokkerte Godset-supporteren Kim Underberg Rolund.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Heldigvis unngikk den uheldige noen fysiske skader etter hendelsen.

Stenger tribunen

Dagen derpå har FKH blitt enige med Norges Fotballforbund om å stenge tribunen.
– Klubben har foreslått at de stenger tribunen for resten av sesongen, noe vi støtter. Dette skal jo selvfølgelig ikke skje på en fotballstadion. Nå får de tiden frem til sesongstart 2018 å gjøre de nødvendige utbedringer, sier direktør i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til Eurosport.no
Kommersiell leder i FKH, Rasmus Cabaleiro, bekrefter at de har tatt initiativ i saken.
– Det stemmer at vi har blitt enige med NFF om å stenge tribunen. Nå må vi sørge for å gjøre det som skal til for å få den godkjent til neste sesong. Utover det har jeg ikke så mye mer å si om saken.
Like etter den dramatiske hendelsen ble ulykkesområdet sperret av. Godset-supporter Kom Underberg Rolund kunne fortelle at de ønsket å bli flyttet til en annen tribune, men at dette ble avvist etter samtaler med sikkerhetspersonell og FKHs supporterkoordinator.
– Vi forholder oss til FKH og lokale myndigheter, og stoler på deres avgjørelser. Klubben leverer inn et sikkerhetssertfikat før kampen, noe de også gjorde i denne sammenhengen, sier Fisketjønn.

Gikk hull for andre gang

Godset-gjengen ble istedet flyttet lenger opp på den samme tribunen, hvor forholdene ikke var noe bedre. Da det senere i kampen gikk hull i gulvet også der, fikk de til slutt viljen sin og ble flyttet til en annen tribune.
– Det er helt utrolig at de bruker treplanker som tribune, uttalte Rolund etter kampen.
Fisketjønn mener materialet på tribunen ikke hadde noe å si i denne sammenhengen.
– Tribunen er godkjent og tilfredsstiller de krav som settes til tribuner. Så er det jo også sånn at alle tribuner krever vedlikehold. Vi kan ikke dra rundt å inspisere alle arenaer i Norge selv. Klubbene er selv ansvarlige.
Nå har FKH litt over fire måneder på seg til å gjøre de nødvendige utbedringene. Eliteserie-sesongen 2018 sparkes igang 11. mars.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26