Denne uken var Rosenborg-spillerne igjen tilbake i Trondheim etter en ukes pust i bakken. Serielederne har vært spredt for alle vinder mens Eliteserien har hatt landslagspause.
Allerede på første arbeidsdag etter ferien, stod trenerteamet klart med stoppeklokke og tabeller for å teste hvordan Kåre Ingebrigtsens menn har tatt vare på kroppene sine den siste drøye uken.
Spillerne måtte gjennom en rekke fysiske tester, noe som er relativt vanlig prosedyre. Det som kanskje ikke er like vanlig prosedyre, er at Nicklas Bendtner tilsynelatende har vært en av spillerne som har tatt best vare på fysikken i friperioden.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Dansken viste seg nemlig å være raskest av samtlige som ble testet på 10 meter sprint. På tre forsøk klokket RBK-spissen inn til 1,53 sekunder som bestetid, tre hundredeler bedre enn midtbanemann Marius Lundemo som var nest hurtigst.
Antagelig var Bendtner så begeistret at han publiserte hele testresultatet på sin åpne Instagram-profil, noe som sannsynligvis ikke falt i like god jord hos RBK-ledelsen.
For ikke lenge etter slettet dansken innlegget sitt, men det var likevel for sent til at det ikke ble plukket opp og delt videre i sosiale medier.
– Vi skal være en åpen klubb, men vi hadde ikke tenkt å publisere alt vi monitorerer av spillerne våre, sier Rosenborgs fysiske trener Christian Thorbjørnsen til Adresseavisen.
Heller ikke Pål André Helland var superfornøyd med Bendtners deling i sosiale medier. Han mente nemlig at RBK-kameraten ikke delte hele sannheten.
– Her skal lorden få kritikk for å ikke ha med de to siste løpene til meg, Mike og Milan, skrev Helland på Twitter, før han fulgte opp:
– Inn sammen med Mike og Mush på 2. Ingen kunne gjøre noe med speedy-Lord.
En som ikke scoret like bra, var spissrival Matthías Vilhjálmsson, som hadde sin bestenotering på 1,66 sekunder. Islendingen fikk tillit på topp for Rosenborg i Bendtners karantenefravær i 3–1-seieren mot Strømsgodset før pausen, og uttalte etter oppgjøret at han var klar for å ta opp kampen om den ene spissplassen med dansken.
– Alle vet at min styrker ligger i boksen og skape kaos der. Jeg har spilt der mest i mitt liv. Jeg ønsker å spille på topp, sa Vilhjálmsson etter å ha scoret trøndernes tredje.
Om tempo er en vesentlig faktor for en Rosenborg-spiss i 4-3-3-formasjon, er heller litt mer usikkert, men det skader i hvert fall ikke Bendtners sak i kampen om å være Rosenborgs førstevalg på topp.
– Jeg har testet ham før, så jeg visste at han var rask. Men nå legger jo Nicklas press på seg selv, gliser Torbjørnsen.
Om det er Bendtner eller Vilhjálmsson som starter på spissplass når Rosenborg gjester Haugesund søndag gjenstår å se. Oppgjøret ser du uansett på Eurosport Player og Eurosport Norge kl. 18.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55