Lillestrøm–Viking 1–0:
Erling Knudtzon har brennhet for Lillestrøm med fem scoringer på de to siste kampene før landslagspausen.
Søndag tok «Fugla» imot Tromsø på Åråsen, og nok en gang var Knudtzon brennhet – men denne gangen av helt andre grunner.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
28-åringen gikk i bakken i en duell med Michael Ledger og ropte på straffe. I stedet ble LSK-spiss belønnet med et gult kort for filming. På vei inn i garderoben til pause ga Knudtzon klar beskjed om hva han tenkte om det.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
– Det er klar kontakt, det er klart jeg må få gå ned i feltet. Okei om han ikke dømmer straffe, men hvorfor i helvete skal jeg få gult kort? Jeg blir forbanna, nå må jeg stå over mot Vålerenga og det irriterer meg noe voldsomt, sa Knudtzon.
Knudtson ga også kampleder Martin Lundby hva han syntes om å få det gule kortet for situasjonen.
– Jeg sier til dommer at det må være lov til å gå ned, man kan falle i feltet. Det behøver ikke å være enten straffe eller gult kort, selv om jeg blir løpt ned og skal ha straffe, sa en hoderystende Knudtzon.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Horribelt

I Fotball Direkte-studio fikk LSK-spilleren støtte av Eurosport-ekspert Bjørn Helge Riise.
– Jeg synes det er helt horribelt. Det er ikke noe straffe, men han blir dyttet litt. Knudtzon er på tærne når han løper og er i ubalanse. Du ser reaksjonen hans etterpå. Å gi gult kort for filiming etterpå blir feil, sa Riise.
Også ekspertkollega Bengt Eriksen stusser over dommer Lundbys håndtering av situasjonen.
– Gult kort for filming er feil. Det er det ikke noe tvil om. Ledger er hasardiøs her. Du må sørge for ikke å ha kroppskontakt innenfor sekstenmeteren. Det er bare å holde ham på utsiden og nekte ham innlegg. Så ser du at det er litt kontakt der. Jeg synes det er billig med straffe, fordi han dette litt lett, men å ta ham for filming og ta ham for åpenbar juks synes jeg blir drøyt, sa Eriksen
Til alt overmål kunne Knudtzon likevel smile til slutt. Tre minutter på overtid limte Aleksander Melgalvis ballen i krysset og sørget for at alle poengene ble igjen på Åråsen søndag kveld.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Melgalvis sikrer LSK-jubel på overtid med perlescoring

Dermed klatrer Lillestrøm til en 10. plass i Eliteserien, mens Viking beholder sin jumbustatus med hele fem poeng opp til Tromsø på plassen foran.
Slik startet lagene:
Lillestrøm: Origi - Haakenstad, Amundsen, Kippe, Kind Mikalsen - Melgalvis, Mathew, Innocent, Rafn - Udoji, Knudtzon.
Viking: Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Ernemann, Danielsen - Aasheim, Ryerson, Bytyqi - Appiah.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09