Branns amerikanske keeper er ute i rundt fire måneder fordi han må opereres i håndleddet, skriver Bergens Tidende.
Samtidig er klubbens tredjekeeper, 18 år gamle Markus Olsen Pettersen, ute av spill på grunn av et overtråkk, noe som gjør at Piotr Leciejewski i prinsippet er det eneste alternativet. Keeperveteranen var tilbake mellom stengene i 3-2-seieren over Haugesund torsdag, men har slitt med lyskeproblemer den siste tiden.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Nå åpner sportssjefen for å hente en ny keeper.
– Jeg håper at vi kan få til noe. Å hente en keeper vil gjøre oss tryggere før de ti siste kampene. Men om vi får det til, er veldig vanskelig å si, uttaler Rune Soltvedt til BT.
Utfordringen blir ekstra stor med tanke på at det norske overgangsvinduet stengte 16. august, og at det internasjonale stengte natt til fredag. En ny keeper må derfor være uten kontrakt. Samtidig har Brann kun en drøy uke på seg. Den 10. september må alt være på plass.
– Dette er en ny kinkig oppgave. En stor utfordring, men det finnes alltid noen som kan passe, sier Rune Soltvedt til avisen.

Kan ikke se til utlandet

Det gjør det heller ikke enklere at den såkalte utenlandskvoten er fylt opp i Brann. Det betyr at man ikke har mulighet til å hente keepere fra utlandet fordi kvoten er låst, noe som gjør at en eventuell nysignering må være norsk.
– Vi er kjent med veiene vi nå kan gå, og har selv gjort NFF oppmerksom på at vi har ni utenlandske spillere i stallen nå, sier Soltvedt til BT.
Norges Fotballforbund har åpnet for at klubber kan få en dispensasjon til å hente keepere utenfor overgangsvindu ved skadesituasjoner, men det er ikke alltid like enkelt som det høres ut som.
– Det er at klubben kun har én keeper tilgjengelig over tid, forklarer fagsjefen for overganger i NFF Kristian Skjennum, og oppgir en måned som eksempel på hva det betyr.
Horwath har stått de siste seks kampene for Brann. Det inkluderer fire kamper i Eliteserien og to i cupen. Keeperens kontrakt går ut etter sesongen.
Branns neste kamp er hjemme mot Sogndal den 9. september. Se den på Eurosport Player.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26