Populære sporter
All sport
Vis alt

Keeperkrisen skaper overgangstrøbbel for Brann: – Kinkig

Eirik Fure

Oppdatert 01/09/2017 klokken 17:58 GMT+2

Brann-keeper Alex Horwath (30) mister resten av sesongen. Det skaper utfordringer for klubben.

En tydelig skuffet keeper Alex Horwath i Brann. I intervjusonen etter eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Brann på Haugesund stadion.

Foto: Scanpix

Branns amerikanske keeper er ute i rundt fire måneder fordi han må opereres i håndleddet, skriver Bergens Tidende.
Samtidig er klubbens tredjekeeper, 18 år gamle Markus Olsen Pettersen, ute av spill på grunn av et overtråkk, noe som gjør at Piotr Leciejewski i prinsippet er det eneste alternativet. Keeperveteranen var tilbake mellom stengene i 3-2-seieren over Haugesund torsdag, men har slitt med lyskeproblemer den siste tiden.
Nå åpner sportssjefen for å hente en ny keeper.
– Jeg håper at vi kan få til noe. Å hente en keeper vil gjøre oss tryggere før de ti siste kampene. Men om vi får det til, er veldig vanskelig å si, uttaler Rune Soltvedt til BT.
Utfordringen blir ekstra stor med tanke på at det norske overgangsvinduet stengte 16. august, og at det internasjonale stengte natt til fredag. En ny keeper må derfor være uten kontrakt. Samtidig har Brann kun en drøy uke på seg. Den 10. september må alt være på plass.
– Dette er en ny kinkig oppgave. En stor utfordring, men det finnes alltid noen som kan passe, sier Rune Soltvedt til avisen.

Kan ikke se til utlandet

Det gjør det heller ikke enklere at den såkalte utenlandskvoten er fylt opp i Brann. Det betyr at man ikke har mulighet til å hente keepere fra utlandet fordi kvoten er låst, noe som gjør at en eventuell nysignering må være norsk.
– Vi er kjent med veiene vi nå kan gå, og har selv gjort NFF oppmerksom på at vi har ni utenlandske spillere i stallen nå, sier Soltvedt til BT.
Norges Fotballforbund har åpnet for at klubber kan få en dispensasjon til å hente keepere utenfor overgangsvindu ved skadesituasjoner, men det er ikke alltid like enkelt som det høres ut som.
– Det er at klubben kun har én keeper tilgjengelig over tid, forklarer fagsjefen for overganger i NFF Kristian Skjennum, og oppgir en måned som eksempel på hva det betyr.
Horwath har stått de siste seks kampene for Brann. Det inkluderer fire kamper i Eliteserien og to i cupen. Keeperens kontrakt går ut etter sesongen.
Branns neste kamp er hjemme mot Sogndal den 9. september. Se den på Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame