Vålerenga - Rosenborg 1-1:
Det meste har ikke gått Rosenborgs vei de siste rundene, og på Ullevaal rotet et hardt presset RBK-lag vekk tre poeng på slutten av kampen.
Rosenborg tok ledelsen etter et nydelig RBK-angrep som Milan Jevtovic avsluttet på vakkert vis like før pause. Men i andre omgang sløste et inneffektivt Rosenborg med sjansene. Det straffet seg, for minutter før slutt dunket Herman Stengel inn utligningen til 1-1.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det var deilig. Vi trengte det. Vi var bedre enn Rosenborg hele kampen. Når vi da scorer på slutten er det deilig, men ser du på hele kampen skulle vi ha hatt tre poeng, sa Stengel til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Stengel. Saken fortsetter under videoen.

– Vi er ikke fornøyd med det vi har prestert

Ekspertkommentator Kjetil Rekdal mener Rosenborg bare hadde seg selv å takke etter at trønderne ikke maktet å avgjøre kampen i andre omgang.
– Det er et fantastisk treff av Stengel. Det er dårlig av Rosenborg, sa Rekdal.
Poenget betyr at Rosenborg inntar tabelltoppen igjen, men de forlenget rekken uten seier i Eliteserien til fire kamper. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ristet på hodet etter baklengsmålet og mener laget burde ha straffet Vålerenga da de kastet frem folk i angrep mot slutten av kampen.
– Den ballen skal vi klarere. Vi lar den sprette og er ikke først på den. Det er for dårlig av oss, sa RBK-treneren til Eurosport, som selvfølgelig ikke er fornøyd med å stå uten en trepoenger på fire kamper.
– Det er for dårlig. Definitivt. Vi er ikke fornøyd med det vi har prestert. Dette er et steg i riktig retning offensivt med en god del målsjanser. Så må vi få bort slurvet. Da får vi 2-0 i dag, fortsatte Ingebrigtsen.
Se Rosenborgs scoring. Saken fortsetter under videoen.

Jevtovic avsluttet et nydelig RBK-angrep

RBK tvunget til å gjøre to (!) bytter etter 36. minutter

Seieren gir likevel en liten hodepine for Kåre Ingebrigtsen. Det ble en kostbar kamp for Rosenborg på Ullevaal. I det 36. minuttet måtte både Jørgen Skjelvik og Anders Konradsen av banen med skade og RBK-treneren ble tvunget til å gjøre to endringer på laget. Inn kom Johan Lædre Bjørdal og Marius Lundemo for gjestene. Senere i kampen haltet også målscorer Milan Jevtovic, som også ble byttet ut for Mushaga Bakenga.
– Vi er litt spent på omfanget av Konradsen og Skjelvik. Elbasan Rashani er uaktuell til de to neste kampene. Det er bra med folk, så vi er ikke noe bekymret for det, men det er surt å miste folk nå, så får vi håpe at det bare blir kortvarig, sa Ingebrigtsen til Eurosport.
Saken fortsetter under bildet.

Strekk

Foto: Eurosport

Det ble en fartsfyllt omgang der begge lag flere fine muligheter til å ta ledelsen. Spesielt Vålerenga viste gode takter og leverte fint angrepsspill. Likevel ble det bortelagets fans som kunne gå smilende inn til pause.
Like før pause tråklet Rosenborg seg gjennom Vålerengas forsvar. Mike Jensen fant Milan Jevtovic inne foran mål. Angrepsspilleren var nådeløs og satte ballen i mål. En flott scoring og et nydelig angrep av bortelaget.
– Dette er styrken til dette laget. De kan score mål ut av ingenting. Et godt angrep av Rosenborg, sa Rekdal.

– Det var årsbeste

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim var strålende fornøyd med spillet til Vålerenga før pause.
– Det var årsbeste. Vi var veldig gode, sa Grindheim på vei inn til pause til Eurosport.
Etter pause fortsatte begge lag å skape gode muligheter, men begge lagene slet med å sette sjansene.
– Det har vært gøy å se på to lag som har dundret i angrep og skapt sjanser, sa ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Så satt den for Vålerenga. Herman Stengel utlignet like før slutt med et fantastisk skudd. Dermed endte det 1-1.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Marcus Sandberg, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Bård Finne, Mohammed Abdellaoue.
Rosenborg: André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling, Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø, Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09