Torsdag kom meldingen om at Ian Burchnall er ferdig som trener i Viking. Etter en bekmørk sesong som endte med nedrykk, har klubben i Jåttåvågen bestemt seg for å gå en annen vei inn mot neste år.
Burchnall klar på at han selv ønsket å bli, og synes det er trist ikke å få være med å bidra når klubben skal bygges opp igjen neste sesong.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
– Det er trist å måtte dra. Jeg er stolt over å ha vært en del av klubben disse årene, og jeg ville gjerne vært med videre for å hjelpe klubben opp igjen, men slik ble det ikke, og det er en del av fotballen, sier Burchnall til Eurosport.no
– Føler du at blir stående igjen som syndebukk for klubbens dårlige sesong?
– Alle visste at oppgaven var enorm, kanskje til og med umulig, men jeg ville gjøre alt jeg kunne for å hjelpe klubben. Jeg har jobbet knallhardt og gjort mitt beste, men noen må ta ansvaret for at det ikke har gått veien, og da er det ofte treneren som står først. Sånn sett så føler jeg meg litt hengt ut som syndebukk for hvordan sesongen har utartet seg, sier han.
Briten mener at flere i klubben bør stilles til ansvar for at sesongen endte i fiasko, men forstår likevel at det er lett å rette øynene mot ham.
– Jeg føler kanskje det er flere enn bare jeg som burde vært stilt til ansvar for nedrykket, men når resultatene er dårlige, er det lett å skubbe treneren foran seg. Det er ikke første gang, og heller ikke siste gang det skjer i fotballen. Klubben rykker ikke ned utelukkende på avgjørelsene jeg gjorde, det har vært mange involverte, men det måtte nok endringer til, og da er det som regel treneren som forsvinner, sier han.
– Mange har stilt spørsmål til spillerlogistikken i klubben denne sesongen. Det er vel rimelig å anta at flere enn deg har trukket i trådene der?
– Det har vært litt av begge deler. Noen overganger har jeg hatt mer innflytelse på, og noen litt mindre, men det har ikke vært enkelt å finne spillere. Alt har egentlig vært ganske ekstremt denne sesongen.
– Veldig mange av avgjørelsene jeg måtte ta var basert på økonomi og ikke fotballmessige hensyn. Salget av Saumuel Adegbenro er et perfekt eksempel på det. Vi tapte veldig mye sportslig på å selge ham, men klubben var presset og måtte selge. Det er ikke bare jeg som ønsket å beholde ham, ingen i klubben ønsket egentlig å miste ham, men alle visste at det måtte bli sånn, og det har vært melodien denne sesongen, sier han.
Selv om sesongen på mange måter har vært en lang serie med nedturer, mener Burchnall selv at han har tatt store steg som trener. Han er likevel ikke avvisende til å gå tilbake i en assistentrenerrolle i fremtiden.
– Jeg er ganske åpen for hva jeg skal gjøre fremover. Jeg har vært assistenttrener i mange år, noe jeg likte veldig godt. Dette året har vært en viktig erfaring for meg, og jeg liker ansvaret man får ved å være hovedtrener. Men om den rette muligheten dukker opp, så ville jeg ikke hatt noe problemer med å gå tilbake som assistenttrener. Jeg er heller ikke veldig bundet til Norge, så vi får se hva som skjer, sier han.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57