Etter en sterk sesong rykket Bodø/Glimt opp til Eliteserien på imponerende vis i høst. Nå er det klart at José Ángel (25) blir med de gulkledde opp en divisjon.
Onsdag signerte spanjolen en ny kontrakt med nordlendingene og har bundet seg til klubben ut 2019, melder klubben sin hjemmeside onsdag. Ángel kom fra nivå to i spansk fotball etter at Almería valgte å terminere kontrakten til spilleren.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
I starten av Glimt-karrieren var spanjolen inn og ut av laget før han etter hvert etablerte seg på midtbanen og ble en viktig profil for klubben i jakten på opprykk. Faktisk har Glimt kun tapt èn kamp med ham på banen. Det var i 7. runde da Sandnes Ulf vant 3-0. Totalt ble det 22 kamper og to assist på spanjolen.
Eurosports fotballekspert Roger Risholt er sikker på at Ángel vil bli en attraksjon i Eliteserien om han takler tempoet.
– Han har de kvalitetene for å bekle den dype rollen i 4-3-3. Det er et internasjonlt snitt på måten han slår pasninger på. Han er veldig flink til å tre ballen opp i mellomrom og han har en høy X-faktor. I årets sesong i OBOS-ligaen var det han og Amahl Pellegrino som hadde en X-faktor, men der Pellegrino er en avslutter er Ángel den tredje eller fjerde sist ballen. Han får vanskelige pasninger til å se så lette ut å slå, sier Risholt til Eurosport.no.
Eurosports fotballekspert er fan av spanjolens venstrefot, men er litt skeptisk til farten og forflyttingseven til 25-åringen.
– Han bruker overblikket sitt og er ikke en typisk ballforflytter som bare slår ballen videre. Han slår den opp og forbi et ledd. Det er få som gjør det, selv i Eliteserien. Det er tempoet og forflyttingsevnen jeg er skeptisk til, men får han tid med ballen blir han god, fortsetter Risholt.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34