Nå snakkes det ikke bare om Rosenborgs danske spissprofil Nicklas Bendtner. Vel så imponerende har en danske i Haugesund vært. Frederik Gytkjær har rett og slett tatt Eliteserien med storm.
– Det har vært veldig deilig å komme i gang. Man håper alltid å være avgjørende for laget, enten det er med målgivende eller scoringer. Man må gjøre sitt ypperste, sier Haugesunds nye Gytkjær.
Klubben fra Rogaland ser ut til å ha funnet en juvel. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal sier allerede at han ser likheter med broren Christian som ble toppscorer for Rosenborg i fjor. Tre scoringer på to kamper forteller en historie om en spiller med umiddelbar suksess. Hans siste scoring førte til garderobedans med blant andre Erik Huseklepp. Men for ti år siden var det ingen selvfølge at turen skulle gå til Norge for den 24 år gamle dansken fra Roskilde. En helt annen klubb enn Haugesund snuste på den daværende tenåringen og storebror Christian.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det var en dansk Liverpool-speider som hadde et godt øye til Christian og meg, forteller lillebror Gytkjær til Eurosport.no.
Brødrene gjorde faktisk så godt inntrykk på talentspeideren at de ble invitert over på prøvespill av Liverpool. Der fikk de testet seg i kampsammenheng og trente ved akademiet.
– Det var selvfølgelig vanskelig å si nei til et så fantastisk tilbud. Det var en god opplevelse å se hvordan det var i en så stor klubb.
Har du Gytkjær på Eliteserien Fantasy? Se laget ditt her!
Når Gytkjær tenker tilbake på oppholdet i Liverpool, minnes han at han presterte brukbart. Tilbakemeldingen fra Liverpool var at klubben skulle følge med på brødrene den kommende tiden, men at det ikke ble noe kontraktstilbud etter prøvespillet. Tilbudet har aldri kommet, men oppholdet skulle likevel vise seg å bli svært verdifullt for Eliteserie-profilen.
– Det var en spesiell kultur der borte. Alt handler om fotball. Det er utrolig profesjonelt. Det var ekstremt, forskjellen var skremmende. Christian og jeg kom fra trygge omgivelser i Danmark. Det var en tankevekker for hva som krevdes for å lykkes, sier Gytkjær.
Akkurat nå stortrives han i trygge omgivelser i Haugesund. 24-åringen virker oppriktig når han forteller til Eurosport at han ikke tenker på noe annet enn å nyte tiden i sin nye klubb. Men fortsetter utviklingen i samme tempo, kan det meste skje de neste årene for 24-åringen.
– Jeg var aldri skuffet over at det ikke ble Liverpool, sier Gytkjær før han tar en liten pause:
– Det må komme på et annet tidspunkt.
Nå fortsetter eventyret i Eliteserien for Frederik Gytkjær. Klokken 18.00 venter en tøff bortekamp mot Lillestrøm. Se kampen på Eurosport Player.

Frederik Gytkjær gjør det igjen!

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05