Eliteserien begynner å bevege seg inn i sesongens mest kritiske periode – særlig for lagene som kjemper om en tilværelse på norsk fotballs øverste nivå foran neste sesong. Et nedrykk kan få enorme følger for en klubb som budsjetterer med Eliteserie-deltakelse, og flere klubber går inn i den siste delen av sesongen med kniven på strupen.
Eurosports ekspertpanel bestående av Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen, Thomas Myhre og Roger Risholt har lagt hodet på blokken og tippet utfallet av bunnkampen i Eliteserien. Ingen av ekspertene har satt opp den samme sluttabellen, men alle er enige om hvem som kommer sist:
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Her er ekspertenes dom:

Rekdals tips:

13. Kristiansund
14. Sogndal
15. Aalesund
16. Viking
Begrunnelse:
Er det en ting jeg har lært opp gjennom årene, så er det at når man tipper Eliteserien, så bommer man oftere enn man treffer. Men det er i utgangspunktet fem lag det står mellom, for Viking er ferdig. Da har vi Aalesund, VIF, KBK, SIL og TIL. LSK har fått nok luke nå og har åtte kamper på å skaffe seg fem-seks poeng, det bør gå.
Man må nok opp i 33-34 poeng for å holde seg. Ser man litt på form og poengfangst så tror jeg Aalesund blir med Viking ned. De har tatt tre poeng på åtte kamper og reiser svekket inn til Sogndal til helgen med noen karantener. Den kampen vil ha enorm betydning for begge lagene. Taper Aalesund den er Sogndal forbi, men vinner de har de fem poeng ned, så mye kan være forandret etter helgen. Men de blir noen innbyrdes oppgjør som vil bety mye fremover. I tillegg har Aalesund igjen Rosenborg hjemme. Både Vålerenga, Sogndal og Kristiansund er ferdige med Rosenborg, mens Tromsø har vist før at de kan lage trøbbel for serielederne. Men Kristiansund taper knapt hjemme, og TIL har kommet seg litt med ny trener etter en lang periode uten poeng.

Myhres tips:

13. Aalesund
14. KBK
15. Tromsø
16. Viking
Begrunnelse:
Det er dritvanskelig å tippe dette her. At Viking blir sist kan vi nok slå fast, og så tror jeg egentlig alle de tre over kan ende på direkte nedrykk. Aalesund har gått åtte kamper uten seier nå, og så har de denne Edwin Gyasi-konflikten hengende over seg. Hvis den ikke er helt over så kan det bli belastende for klubben fremover. I tillegg er han en viktig spiller på banen, så det kan bli like tøft for Aalesund å holde plassen som for de andre.
Utenom de fire her, er Sogndal og Vålerenga med i bunnkampen for fullt også. Men Vålerenga har en kamp mindre spilt enn de fleste av konkurrentene i bunnen, og jeg mener de har for godt lag og god stall til å rykke ned – selv om man skal være forsiktig med å si det. For Sogndal sin del så har de masse erfaring med å være i denne situasjonen, og har i tillegg fått inn Even Hovland som er en solid forsterkning.

Risholts tips:

13. Sogndal
14. Kristiansund
15. Tromsø
16. Viking
Begrunnelse:
For Viking sin del blir det for langt opp, så der er det kjørt nå. Selv om Tromsø har fått ny trener og sett litt bedre ut, så tror jeg ikke det holder helt inn for demm. Kristiansund er også inne i en tøff periode, men jeg tror de klarer kvalikplassen likevel. For Sogndals del tror jeg de klarer å ta de poengene de trenger.
Eirik Bakkes lag er gjerrige bakover og et vanskelig lag å møte. Nå får de en nøkkelkamp mot Aalesund til helgen, og vinner de den henger de godt med.
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27
Eliteserien
Fire strake uten seier for formsvake Vålerenga
15/08/2021 PÅ 18:51