Tromsø fikk seg en ordentlig kalddusj på Åråsen søndag da Lillestrøm og Erling Knudtzon etter hvert lekte seg til en 4–1-seier.
Dagen derpå ble på ingen måte varmere for laget fra nord. For mandag morgen våknet nemlig Tromsø opp til et snødekket Alfheim.
– Kong Vinter nekter å slippe taket. Årets sommer utsatt til 2018, skriver laget på sin Facebook-side.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Snøen kommer ubeleilig for Gutan, som allerede lørdag tjuvstarter den 12. Eliteserie-runden med hjemmemøtet med Vålerenga.
I hovedstaden har det vært sydlandsstemning den siste uken, med flere dager opp mot 25 grader. Vålerenga-trener Ronny Deila er likevel ikke bekymret for klimaforskjellene.
– He he, det blir vel en forskjell, men jeg regner med banen likevel blir bra, ler Deila da han får høre om snøfallet på Alfheim.
– Det ville jo være spesielt å stå på siden om det skulle snø i juni, selv om jeg tviler på at det kommer til å gjøre det der på lørdag. Men hvis det skulle legge seg snø på banen under kampen, vil det jo være kjedelig for begge lag, understreker han.
VIF-sjefen mener det hadde vært vanskeligere om klimaskiftet var andre veien.
– Det er vanskeligere å gå fra kulde til varme, enn fra varme til kulde. Det er lettere å løpe når det er kaldt, sier han.
– Jeg har ikke sett værmeldinger for helgen, men regner med at banen uansett blir bra å spille på, fortsetter han.
Vålerenga hadde en oppløftene kveld søndag da det ble 1-1 hjemme mot serieleder Rosenborg, i en kamp de blåkledde fremstod mye bedre enn de har gjort tidligere i sesongen. Det
– Vi er fornøyd med at vi så ut som et bedre lag. Vi gjør en veldig bra prestasjon selv om det ikke blir tre poeng, og det er noe vi skal bygge videre på. Nå gjelder det å klare å dra frem et høyere nivå oftere og mer regelmessig, sier han.
Se sammendraget fra VIF-RBK. Artikkelen fortsetter under videoen.

Høydepunkter: Vålerenga - Rosenborg

Deila tror ikke søndagens stortap for Tromsø er et tegn på at laget fra Nord vil bety veldig mye førstkommende helg.
– Tromsø er to helt forskjellige lag borte og hjemme. Historisk har det aldri vært lett å komme til Alfheim, for der er de sterke. Men først skal vi nå forsøke å slå ut Ørn-Horten i cupen, sier Deila.
Arrangementansvarlig i Tromsø IL Cecilie Nøstvik, kan fortelle at banen allerede er fri for snø, få timer etter videoen av snøværet dukket opp.
– Snøen på banen er vekke allerede, men vi hadde jo uansett foretrukket varmere vær, for da vil det nok være flere som tar turen for å se kampen, sier hun.
– Vi er vant til litt tøft vær her oppe i nord. Forskjellene fra nord og sør er størst i mai og juni, men jeg er ikke bekymret for lørdagens kamp. Det er enda lenge til og været kan fortsatt snu, forklarer hun.
Og til Vålerengas spillere og -supportere som tar turen fra sommervarmen i sør, til vinterværet i nord, har Nøstvik en melding:
– Det blir tøft for dem, ler hun.
Tromsø-Vålerenga ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag kl. 15.30!

Høydepunkter: Lillestrøm - Tromsø

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05