Ian Burchnall er ferdig i Viking med umiddelbar virkning.
Det melder klubben i en pressemelding torsdag formiddag.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Ian Burchnall er vi alle blitt glad i. Hans vennlige fremferd og lojalitet til klubben setter vi meget høyt. Men han er ansvarlig for de manglende resultater i inneværende sesong. Utgangspunktet hans har ikke vært optimalt; en tynn og ung tropp, ni spillere ut i løpet av første halvår, åtte spillere inn sommervinduet, samt en lang rekke «stang ut»-resultater har preget situasjonen. Dette er krevende rammebetingelser, men fotball på dette nivået krever resultater, skriver klubben i pressemeldingen.
Styreleder i Viking FK Kristin Kragseth sier klubben ikke har sett en annen utvei enn å kvitte seg med treneren.
– 2017 har vært et tøft år for Viking. Og det er tøft å ta farvel med Ian. Men manglende resultater tross utfordrende tider gir oss ikke et valg. Nå skal vi ta oss den tiden vi trenger for å finne erstatteren som skal sørge for at Viking vinner kamper og løfter oss opp igjen, sier hun.
Ian Burchnall kom til Viking som assistenttrener før 2015 sesongen og overtok som hovedtrener foran denne sesongen. Det endte med direkte nedrykk til OBOS-ligaen.
Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim blir med klubben videre også neste år, og har sammen med Kurt Hegre fått ansvaret med å lede laget i de to gjenværende kampene av sesongen.

– Viser hvor brutal fotballen er

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal understreker at Burchnall på ingen måte har hatt noen enkel jobb som Viking-sjef denne sesongen.
– Det er på en måte overraskende, og på en annen måte ikke. Han har hatt enormt tøffe rammebetingelser og store utfordringer i hele år. Dette viser hvor vanskelig det er å jobbe i situasjoner hvor klubben ikke har alt på stell, hvor økonomien er presset, spillerne ikke er gode nok og man får store utskiftninger i gruppen med mange ut og mange inn, sier Rekdal.
Den tidligere Aalesund- og Vålerenga-treneren mener Viking nå har behov for «en samling i bånn», og starte gjenoppbyggingen av klubben med et nytt ansikt og ny giv.
– Jeg tenker at hovedårsaken til at de gjør det nå, er at klubben ønsker å få inn en ny trener for å skape en ny giv nå når de skal bygge på nytt og forsøke å rykke opp, i stedet for å beholde den samme treneren som de også rykket ned med.
– Da tror jeg de har behov for å få inn en trener som kan skape entusiasme og bygge lag, kanskje med lokale spillere og forsøke å få Viking opp igjen på første forsøk. De har ikke penger til å kjøpe seg opp igjen, slik situasjonen er nå, og da må de bygge et lag som sakte men sikkert blir bedre og bedre. De kan kanskje bygge litt raskere om de for økonomien i orden, men tanken er nok at de nå skal begynne litt på nytt, sier Rekdal.
Rekdal vil imidlertid gi Burchnall ære for å ha stått rakrygget gjennom den tøffe perioden, men poengterer at resultater er den eneste delen av fotballen man ikke kommer unna.
– Han har virkelig stått i stormen, men uansett hvordan man snur og vender på det, så handler det til slutt om resultater. Det er alltid tøft å være trener i klubber som sliter. Da blir det stilt spørsmål til om man har rett trener, rett mannskap og rett støtteapparat. Slik er fotballen, og det dukker opp uansett, både i store og små klubber. Det er fotballens lov, og det kommer man ikke utenom. Han visste hva han gikk til, og dette viser hvor brutalt det er, sier Rekdal.

Burchnalls melding til fansen

I en uttalelse på Twitter skriver Burchnall følgende:
Etter tre år i denne klubben, er min tid over. Det har vært et privilegium å være en del av denne flotte klubben. Året som har gått ble ansett som en umulig oppgave i den tøffeste situasjonen klubben noen gang har vært i. Til tider har kaoset vært overveldende, men jeg gav alt jeg kunne. Samtidig som jeg skal være ydmyk nok til å innrømme at vi burde gjort det bedre, har jeg beholdt integriteten og min karakter gjennom et veldig tøft år.
Opplevensen har gjort med en til en bedre manager, trener og person. Jeg vil takke Viking FK for muligheten, og ønske dem lykke til i fremtiden. Når det gjelder supporterne, er jeg veldig takknemlig for deres utrolige støtte gjennom min periode her. Dere fortjener å være tilbake i toppen av norsk fotball. Heia Viking.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53