TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg – FK Haugesund 1-0 (1-0):
FK Haugesund hadde muligheten til å blåse gullkampen vid åpen med seier mot Rosenborg, men på Lerkendal ble Eirik Hornelands gutter et par nummer for små. Jonatan Levi ble matchvinner med et fint skudd fra distanse etter snaue kvarteret i en kamp RBK dominerte.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi vinner fortjent. Venstresiden vår har vært veldig god i det siste, og i dag var det høyresiden som stod frem. Det er jeg veldig fornøyd med, sa RBK-trener Rini Coolen til Eurosport.no.
– Rosenborg er klart bedre enn oss i dag. Skal vi hevde oss mot denne type lag, må vi levere på et helt annet nivå. Gullhåpet vårt røk i dag, sa FKH-trener Eirik Horneland.
– Vi ble for passive de første 45, og hadde kanskje for stor respekt for de. I andre var vi fullt på høyde, så vi blir straffet for å ikke være påskrudd fra start, sa FKHs Christian Grindheim.
Se alle høydepunktene her (saken fortsetter under):

Levi reddet sløsende RBK

Ny skadesmell

Men selv om Coolen kunne juble for en ny trepoenger, fikk RBK-sjefen en ny sentral spiller på skadelista.
For etter at Nicklas Bendtner ble skadet i torsdagens Europa League-triumf mot Shkendija, var det Anders Trondsen som måtte ut mot FKH.
Midtbanestrategen satt seg ned etter et frispark og signaliserte til benken at han måtte byttes ut midtveis i den andre omgangen.
– Det ser ut som han har fått seg en ny trøkk. Han ser ikke helt happy ut der han går rett i garderoben, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem.
– Jeg kjente på den samme skaden som jeg har slitt med lenge nå, og da er det ikke noe annet å gjøre enn å gi seg. Jeg vet ikke om det er verre, sa Trondsen til Eurosport etter kampen.
Skaden det er snakk om er en betennelse i lysken. Trondsen trente for fullt for første gang lørdag etter forrige skadehopphold, og hadde håpet at han ikke skulle kjenne noe.
– Nå håper jeg landslagspausen gjør susen, sa Trondsen.

– Dette trengte jeg

Rosenborg startet kampen best, og fikk uttelling på en kontring etter snaue kvarteret. Jonatan Levi trakk seg inn fra sin venstrekant og hamret ballen tilbake i det nærmeste hjørnet.
– Det har ligget i luften at det var svensken. Det er han som har vært det største uromomentet de første 23 minuttene, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem.
– Det var deilig at den gikk inn. Jeg har hatt to dårlige kamper nå, så dette trengte jeg, sa Levi i pausen.
Gjestene våknet ikke før det nærmet seg pause, men verken David Akintola, Torbjørn Kallevåg eller Alexander Stølås klarte å overliste André Hansen i RBK-buret.

– Jeg kunne scoret fire i dag

Men etter hvilen tok hjemmelaget tilbake initiativet i kampen. Alexander Søderlund fikk flere store muligheter til å øke ledelsen, men hadde ikke dagen foran mål.
Spesielt muligheten like etter pause var stor. Even Hovland et hjørnespark videre, og på nærmest blankt mål headet den tidligere FKH-spilleren ballen i tverrliggeren.
– Det burde det stått 2-0. For en mulighet!, utbrøt Klem.
– Jeg kunne scoret fire i dag. Hadde vi ikke vunnet i dag, skulle jeg tatt det på min kappe, sa Søderlund til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55