Populære sporter
All sport
Vis alt

Rørt til tårer av tidligere lagkamerat: – Vi har gått og drømt om dette

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 28/08/2023 klokken 21:15 GMT+2

Kristoffer Haraldseid måtte legge skoene på hylla etter et skademareritt av de sjeldne. Nå gleder han seg over sin tidligere lagkamerat, som har gjort det han aldri fikk muligheten til selv.

Kristoffer Haraldseid (t.v.) og Martin Ellingsen.

Foto: NTB

Martin Ellingsen var endelig tilbake i Moldes startellever da de slo ut Klaksvik i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League for to uker siden.
Men det var lite som tydet på at den allsidige 28-åringen nylig kom tilbake fra skade etter 645 dager på sidelinjen.
Ellingsen var blant Moldes beste i hans første start på nesten to år, og uken etter ble han kåret til banens beste av blant annet TV 2 i hjemmekampen mot Galatasaray.
– Det er klart at det ble en spesiell kamp, innledet Ellingsen overfor Discovery etter Klaksvik-kampen.
– Jeg har vært ute utrolig lenge nå, og jeg er egentlig heldig som fortsatt får spille fotball. Jeg har et par tidligere lagkamerater som måtte legge skoene på hylla, så jeg må bare gripe den muligheten jeg får og nyte det så lenge jeg kan. Plutselig må jeg finne meg noe annet å gjøre, fortsatte elverumsingen.

Stolt kamerat

En av de tidligere lagkameratene som Molde-profilen sikter til er Kristoffer Haraldseid.
29-åringen var lagkamerat med Ellingsen i Molde mellom 2019 og 2023, men måtte i februar legge skoene på hylla etter flere alvorlige kneskader.
– Først og fremst er det så ufattelig fortjent at han får lønn for strevet og jobben som har blitt gjort de siste årene, sier den tidligere Haugesund- og Molde-backen til Discovery.
Haraldseid og Ellingsen slet begge med langtidsskader samtidig. Det resulterte i uttallige timer sammen i behandlingsommet, gymmen og på tribunen.
– Jeg vet akkurat hva han har vært gjennom og hvor usikker han har vært på fremtiden. Det kommer eksistensielle spørsmål inn i bildet også, og du havner i en mørk dal. At han nå har kommet ut på den rette siden på den måten han har gjort, er så ekstremt imponerende. Jeg er utrolig glad på hans vegne, forteller en rørt Haraldseid.

Delte samme drøm

Kristoffer Haraldseid pådro seg to alvorlige skader på rad, og i starten av 2023 kom den offisielle beskjeden om at han ikke lenger kunne spille fotball.
Nå går det i studier, og den tidligere backen har planer om å gå ut i full jobb ved siden av i løpet av høsten. Han kan med andre ord gjøre alt bortsett fra det han aller helst vil gjøre - spille fotball.
Fremtiden var også et samtaleemne på behandlingsrommet på Aker Stadion.
– Jeg og Martin har snakket mye om det, og på et tidspunkt var faktisk jeg langt foran ham i løypa. Jeg hadde mye lysere prognoser og en bedre hverdag, så det sier litt om hvor langt nede han har vært. Det endte med at dessverre ikke gikk for meg, men vi har vært gjennom veldig mye sammen, innleder Haraldseid.
Nå gleder han seg over at Ellingsen har oppnådd det de begge drømte om da de satt sammen på sidelinjen.
– Det blir noen timer, og jeg vet hvor usikker han har vært. Vi har gått og drømt om akkurat det som har skjedd nå: Å komme tilbake, være toneangivende og viktig - bare spille fotball igjen. Det er fantastisk at det skulle gå veien for ham da det ikke gikk for meg. Det var ikke gitt på noen som helst måte, så det er helt, helt konge.

Skadehelvete på ny

Men veien tilbake har vært ufattelig lang, og lengre enn den har vært for de aller fleste.
I løpet av de siste 18 månedene har Ellingsen vært gjennom en rekke operasjoner og utallige treningstimer, men det er heller ikke første gang.
Han gikk også glipp av hele 2018-sesongen grunnet flere ulike skader, der midtbanespilleren måtte gjennom fire operasjoner.
Haraldseid lar seg imponere av hvordan han nok en gang har orket å kjempe seg tilbake.
– Det sier utrolig mye om mentaliteten. Det er utrolig få som vet hvordan det er å gå gjennom akkurat det der. Det er mange som har hatt skader som i deres øyne har vært alvorlige. De har vært ute kanskje i fire til seks måneder, men å stå i et sånn løp der du er ute i to år, med den skadehistorikken han har fra før, er ekstremt sterkt.
– Det er måneder og år der han bare må møte opp og starte med å lære seg å gå. Han vet hele løpet, og måten han har stått i det og møtt opp på trening hver eneste dag med en motivasjon for å gjøre den jobben som kreves for å komme tilbake er beundringsverdig. Det er veldig få som skjønner hvor mye som kreves av ham, spesielt mentalt, men også fysisk. Den usikkerheten, men likevel gå på sånn som han har gjort, sier utrolig mye, fortsetter Haraldseid.
Samtidig som han nærmest er stum av beundring, er han ikke overrasket over at Ellingsen nå er i ferd med å bli en viktig brikke for Erling Moe nok en gang.
– Han er den mest naturlige fotballspilleren jeg har vært borti omtrent. Han har så mange gode år igjen, så for ham handlet der bare om å bli frisk. Han trengte bare å få et kne som fungerte, men å stå i den situasjonen er det ikke mange som hadde klart.

Ny rolle

Martin Ellingsen er først og fremst kjent for å spille på midtbanen, men mot Klaksvik og Galatasaray fikk han testet seg som en av tre stoppere.
Den oppgaven har han så langt løst på best mulig vis. I begge oppgjørene har han vært Moldes beste spiller, og han har spesielt fått mye skryt for prestasjonen mot den tyrkiske storklubben forrige uke, der han også endte opp med å score et mål.
Da Ellingsen sist var tilgjengelig for Molde-elleveren var det ikke en gang et alternativ å spille som en tredje stopper.
– Siden både jeg og han ble skadet, har vi lagt helt om formasjonen. Det har vært mye forandringer, men har et ekstremt godt fotballhode, og det er kanskje den største forsen hans, påpeker Haraldseid.
Det er heller ikke første gang at hedmarkingen har bevist at han kan bekle flere roller.
– Han spilte vel kant mot Arsenal på Emirates og scoret i 2020. Nå spiller han venstre stopper og løser det med bravur. Han er kanskje aller best i en dyp midtbanerolle, men at han har en karriere i den rollen han spiller nå er det liten tvil om. Det passer ham utrolig bra. Han kan lese spille og drive opp i midtbaneleddet når de har ball, fortsetter Haraldseid.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Norske VAR vekker oppsikt i Sverige – VIF-direktør kritisk: – Sverige har for en gangs skyld rett

– Fortjener alt han får

Den tidligere Molde-backen er selv mektig imponert over det hans tidligere lagkamerat har vist i de to siste Champions League-oppgjørene.
– Vi har sittet mye på tribunen, og da blir du litt «besserwisser». Det er veldig enkelt å være det da, men han har gått rett inn og gjort det vi snakket om. Han har vært rolig som skjæra på tunet hver eneste gang, vært konstruktiv og klok. I tillegg har han fått bygd opp fysisk styrke.
– Det er mange superlativer her, men han fortjener alt han får. Han har prestert på det øverste nivået umiddelbart. Vi snakker playoff til Champions League, så det er helt vilt, legger han til.
Og det er kanskje ikke så rart at superlativene sitter løst når det kommer til Ellingsen og de andre spillerne som har kjempet seg tilbake fra alvorlige skader etter det Haraldseid selv har vært gjennom.
Han legger heller ikke skjul på at det er ekstra spesielt å se tidligere lagkamerater slå tilbake mot all odds.
– Jeg heier ekstra på mine gutter fra gymmen. Det er det ingen som helst tvil om, avslutter Haraldseid.
Sett denne?
picture

Har skapt fotballfeber på Færøyene: – Det er helt fantastisk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame