• Returoppgjøret mellom Rosenborg og Celtic onsdag 1. august, sendes eksklusivt på Eurosport Player. Skaff deg tilgang her.
En samlet spillergruppa ba ledelsen om å gjeninnsette både Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun, men ble ikke hørt.
«Vi, en samlet spillergruppe, er monumentalt uenig i styrets beslutning om å avskjedige Kåre og Erik. En samlet spillergruppe har stått bak trenerteamet til siste slutt, og gruppa mener de var og ville vært best skikket til å utvikle oss videre. Spillergrupp ba om at styret skulle gjeninnsette Kåre og Erik, men styret sto på sitt», skriver Rosenborg-spillerne i en melding til NTB.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Meldingen er signert «Spillergruppa i Rosenborg».
Resten av meldingen lyder slik:
«Vi takker for fire fantastiske år, med meget gode resultater og gjenreisingen av Rosenborg som Norges desidert største klubb. Ingen tidligere RBK-trener har like gode resultater i sine fire første år i klubben. Videre vil vi forholde oss profesjonelt til de som nå kommer inn, og vil gjøre vårt ytterste for å prestere i kommende kamper. Klubben er viktigst. Utover dette vil vi ikke gi noen ytterlige kommentarer, for å ha maks fokus i perioden framover».

Koteng: – Ikke vesentlig misnøye

På en pressekonferanse torsdag så RBKs styreleder Ivar Koteng sa følgende om avgjørelsen:
– Vi er ute etter hva som kan gjøres bedre, og vi tror vi har tatt ut potensialet til Kåre. En trener må ha minst tre nivåer: Fagmann, leder og pedagog, og på alle de feltene ønsker vi å bli bedre.
Da Koteng ble spurt om avgjørelsen ble møtt med misnøye i spillergruppa, svarte han kort:
– Ikke vesentlig.

Seriemester tre år på rad

Ingebrigtsen selv sa følgende til VG torsdag kveld:
– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg.
Under Ingebrigtsens ledelse er Rosenborg blitt seriemester tre ganger på rad. Laget har også to NM-titler siden han etterfulgte Per Joar Hansen for nesten akkurat fire år siden.
  • Returoppgjøret mellom Rosenborg og Celtic onsdag 1. august, sendes eksklusivt på Eurosport Player. Skaff deg tilgang her.
(©NTB)
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53