Torsdag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen er sparket som hovedtrener i Rosenborg.
RBK-leder Ivar Koteng la manglende utvikling til grunn for sparkingen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Kåre har ikke gjort så mye galt, men avgjørelsen går på hva vi kan gjøre bedre. Vi har tatt ut potensialet til Kåre nå. Man må være fagmann, leder og pedagog. På alle de feltene ønsker vi bli bedre, sa Koteng på en pressekonferanse torsdag kveld.
Det er en begrunnelse som får Eurosport-ekspert Christian Gauseth til å reagere.
– Etter tre seriemsterskap, to NM-gull og to Europa League-gruppespill er det en brutal slakt å få fra sin nærmeste leder. Hadde jeg vært Kåre hadde jeg blitt forbannet over den begrunnelsen.
– Jeg synes han fortjener veldig mye mer ros enn han får. Det er en slett måte å beskrive en mann som på mange måter har gjenreist stoltheten i norsk fotball, sier Gauseth.

– Sjokkert Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen sier i et intervju med VG at han reagerte med sjokk da han torsdag fikk beskjeden om at han var ferdig som Rosenborg-trener. Samtidig innrømmet han at han hadde ventet å få beskjeden til slutt.
– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg, sier han til avisen.
Etter å ha ledet torsdagens trening leste han en tekstmelding fra styreleder Ivar Koteng med teksten «Møtes?» Han trodde det handlet om en spillerovergang, men i stedet fikk han beskjeden om at klubben ikke lenger ville ha ham som trener.
– Tanken på å få sparken nå hadde ikke slått meg, jeg hadde ikke fått noen signaler. Beskjeden traff meg midt i trynet, sier Ingebrigtsen til VG.

– Stolt over jobben

Tre strake seriegull og to NM-gull, som er fasit siden han fikk jobben for fire år siden, var ikke nok for klubbledelsen.
Ingebrigtsen sier han er stolt over jobben han har gjort i RBK.
– Da jeg overtok, hadde vi 30 millioner i gjeld, og det sto så dårlig til at vi ikke hadde råd til mer enn 16 spillere på bortekamper. Jeg har jobbet døgnet rundt for denne klubben og har ikke dårlig samvittighet for noe, sier Ingebrigtsen, som sier han er stolt av jobben han har gjort.
Der får Ingebrigtsen støtte fra Gauseth.
– Det er så lett å bli historieløs. Hvis man tenker tilbake til da Ingebrigtsen tok over var det stor utskiftning av trenere og dalende entusiasme. Jeg skulle gjerne sett tall på tilskuerantallet på Lerkendal siden Kåre Ingebrigtsen tok over og frem til i dag. Man undervurderer litt den jobben han har gjort med å få med seg publikum i Trondheim, sier Gauseth.

– Coolen er ingen «førstereis»

Inn i rollen til Ingebrigtsen skal nederlenderen Rini Coolen, sammen med Trond Henriksen. Douen har fått det midlertidig ansvaret for klubben. Gauseth tror det kan vare ut sesongen.
– Mellom linjene leser vi dette som en løsning som skal vare ut sesongen. Sammenligner man med situasjonen da Ingebrigtsen ble ansatt, så var han også en midlertidig løsning som viste seg å blir veldig bra. Coolen er ikke noe «førstereis-gutt», sier Gauseth, og peker på et annet moment:
– De har kjøpt seg bedre tid med at de har både Coolen og Henriksen klare, og at de også hadde de med seg på pressekonferansen. At man tar med midlertidig løsninger inn i den settingen er ganske uvanlig. At de er der og svarer på spørsmål fra pressen tyder på at dette er noen man vil vise frem, det er noen som kommer til å være der en stund, sier han.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53