• Djurgården serieåpner borte mot Elfsborg søndag. Se kampen fra klokken 17:30 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
– Det er klart det er skuffende at det ikke ble noe av overgangen, men jeg trives veldig godt her, så det er ikke noe problem i det hele tatt.
Det sier Djurgården-spiller Aslak Fonn Witry når Discovery snakker med han i forkant av helgens serieåpning i Allsvenskan. Flere medier, deriblant VG og Aftonbladet hevdet at Fonn Witry var på vei til den nederlandske klubben Utrecht, og at det kun var detaljer som gjenstod før overgangen var i boks.
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Ifølge trønderen selv, krevde Djurgården penger som Utrecht ikke hadde, og det ble dermed ingen overgang til nederlandsk fotball. I januar skrev Aftonbladet at prislappen på Fonn Witry lå på rundt ti millioner svenske kroner.

Store utskiftninger

Nå har Witry, med en fortid i Ranheim og Rosenborg, lagt vinterens overgangssaga bak seg, og ser framover mot en ny sesong med Djurgården. Den offensive høyrebacken har levert solide tall i de to sesongene han har tilbragt i Stockholm, og er fast i backrekka på laget som tok gull i 2019 og fjerdeplass i 2020.
I fjor leverte han fem målgivende pasninger og scoret to mål på 25 kamper fra start. Nå ønsker han å høyne tallene fra de foregående sesongene.
– Jeg ønsker helt klart å fortsette i det samme sporet som jeg har gjort de to siste sesongene. Selv føler jeg at jeg har tatt nye steg i oppkjøringen, så jeg er i god rute, forteller Aslak Fonn Witry til Discovery.
– Det samme gjelder resten av laget. Vi er godt rustet inn mot sesongen, og har sett veldig friske ut i oppkjøringen. Vi har mistet ganske mange spillere, deriblant Fredrik (Ulvestad, journ.anm), men jeg synes uansett at vi ser sterkere ut enn i fjor. 12 nye spillere har kommet inn, og mange har gått rett inn på laget, legger forsvarsspilleren til.
Senest i forrige uke hentet Djurgården Jesper Löfgren fra Brann. I tillegg har den tidligere Sarpsborg 08-keeperen Aleksandr Vasyutin kommet på lån. Inn portene har også tidligere Grorud- og Vålerenga-spiller Leo Cornic kommet.
I sommer avgjorde Aslak Fonn Witry Stockholm-derbyet mot AIK med denne perlen. Saken fortsetter under videoen.

Her avgjør Witry Stockholm-derbyet: – Fenomenalt!

Ønsker å ta neste steg

Aslak Fonn Witry startet karrieren i Rosenborg, men som 18-19-åring fikk han aldri prøve seg i full dressur for RBKs A-lag. Dermed gikk ferden videre til nabo Ranheim, der Fonn Witry etterhvert skulle gjøre stor suksess. Etter de tre første sesongene i OBOS-ligaen, rykket Witry og Ranheim opp til Eliteserien etter 2017-sesongen.
Trønderne beholdt plassen i Eliteserien, men for Aslak Fonn Witry var eventyret i fjøra over for denne gang. I januar 2019 signerte trønderen for Djurgården.
Den nå 25 år gamle småbarnsfaren trives i Stockholm, men legger ikke skjul på at han snart ønsker seg videre i karrieren – kanskje allerede om noen måneder.
– Det viktigste for meg nå er å gjøre en god vårsesong, så kan jeg eventuelt gå i sommer. Djurgården er en god utviklingsarena, og jeg trives godt her, men det finnes også flere steder å utvikle seg videre, forteller Witry til Discovery.
– Hvor mye spiller familien inn når du skal ta et slikt valg?
– Familien er ikke så viktig i selve klubbvalget. Vi kjører på med det som er riktig for oss, så er de med på det. Ingenting som er et hinder i så måte, svarer Witry, som fikk sitt første barn like før jul.
– Hva tenker du om å vende tilbake til fotballen i Trondheim en dag?
– Selvfølgelig er det en drøm å dra tilbake til Trondheim og Rosenborg. Hadde vært utrolig gøy å få spille der en dag. Det er en drøm, men jeg ser ikke på det som et mål. Det får bli som det blir, sier Witry.

Topp tre

Med en fjerdeplass i 2020, er målet nå å returnere til topp tre. Både Häcken og Elfsborg kom over Djurgården på tabellen i fjor, i tillegg til seriemester Malmö.
– Det er veldig jevnt i Allsvenskan, og alle kan slå alle. Vi går for en topplassering i år, sier en framoverlent Alska Fonn Witry.
– Er Malmö laget alle vil slå, også i år?
– Ja, det er det abolutt. De har et tredoblet budsjett, sammenlignet med resten av lagene i ligaen, så økonomisk er de overlegne. Det samtidig fortsatt store muligheter for å slå dem, kontrer 25-åringen.
Så får vi bare vente og se om Aslak Fonn Witry fullfører sesongen i Djurgården, eller om trønderen forlater Stockholm i sommervinduet.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32