Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-utøveren brukte Instagram for å finne makker: – Jeg sendte han en DM

Oppdatert 14/02/2022 klokken 14:57 GMT+1

Axel Brown og Andre Marcano stiller på startstreken i OL i Beijing 2022 som de første utøverne fra Trinidad og Tobago på 20 år.

Axel Brown og Andre Marcano

Foto: Getty Images

  • Følg Brown og Marcano i bobsleigh fra klokken 13:00 på discovery+
OL er en arena for flotte idrettshistorier og lekene i Beijing er intet unntak.
I fjor valgte bobkjører Axel Brown (29) å bytte til morens hjemland, Trinidad og Tobago, etter å ha representert Storbritannia i syv år.
For å kunne oppfylle drømmen om å delta for Trinidad og Tobago i Beijing sto imidlertid Brown overfor en utfordring han måtte løse.
Hvem skulle han ha med seg i kjelken?

Fant løsningen på Instagram

Valget falt til slutt på den tidligere trinidadsk-amerikansk sprinteren Andre Marcano (35).
Marcano, som til daglig jobber som gymlærer på en barneskole i New York, har bakgrunn som friidretts-utøver i Trinidad og Tobago. Blant annet har han deltatt i flere finaler på 100 meter i nasjonale mesterskap i hjemlandet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Brødrene Bø fikk medaljene sammen: – Vanskelig å si suksessoppskriften

– Jeg visste at en nasjon som Trinidad og Tobago har mye fart, så jeg startet bare å undersøke, sier Brown.
Det skjedde på en noe utradisjonell måte. Redningen for Brown ble nemlig sosiale medier.
– Jeg sendte han en DM (direktemelding) og sa «hei», innrømmer 29-åringen.
– Jeg måtte være besluttsom, fordi han var – forståelig nok – skeptisk i begynnelsen. Men det fungerte, for nå er vi i OL, fortsetter han.
Paret har ikke kjent hverandre mer enn noen måneder. Når de setter seg i boben blir duoen Trinidad og Tobagos første OL-deltagere på 20 år. Sist landet deltok i OL var i Salt Lake City i 2002.

Kjørte bob for første gang forrige uke

I OL har Brown ansvar som fører - Marcano som bremser. Som bremser må Marcano legge hodet ned og stole på at bob-piloten får duoen trygt ned til målstreken.
Brown har holdt på med bob siden 2014. For Marcano er saken en helt annen. Utrolig nok satt han fart ned en bob-løype for første gang forrige uke.
– Det er som en berg-og-dalbane. Du har spenningen, men du ser ingenting – så det er faktisk et steg opp fra en berg-og-dalbane. Jeg elsker det, sier Marcano.
For å delta i Beijing tok 35-åringen ta ikke-betalt permisjon fra jobben som gymlærer.
– Jeg måtte nesten si opp, fordi jeg kom til å være borte fra jobb så mye. Heldigvis fikk vi ting til å gå opp så jeg slapp å si opp jobben jeg elsker så mye, forteller han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Skeptisk til egen skjebne: – Vi må ha flaks

Avskjeden med elevene ble emosjonell.
Noen av de sa: «Jeg kommer ikke til å dra på skolen, fordi du ikke skal være her. Du er den beste delen av dagen», forteller Marcano.
I tillegg til å delta fikk Marcano også æren av å være flaggbærer på åpningseremonien. Både han og Brown har hele landet bak seg, til tross for usikkerhet.
Jeg visste ikke helt hvordan jeg kom til å bli mottatt i Trinidad og Tobago når jeg skulle konkurrere – som en hvit mann med britisk aksent. Ville folk heie på meg, spør Brown usikkert.
Allikevel;
– Det er to sider ved å være en så liten nasjon i en sport vi egentlig ikke skal konkurrere i. Vi, fra et tropisk land, er med i en issport. Vi har ingen finansierering, men mye støtte fra folket. Det betyr masse for folket at vi viser ansikt som de første i OL på 20 år og hele Trinidad er bak oss, utdyper Brown.
Du kan følge duoen fra 13:00 mandag på discovery+. Der finner du også alt annet fra OL i Beijing.
Sett denne fra OL i Beijing?
picture

Mowinckel fikk Kilde-tips før utforen: – Lettere enn man tror

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame