Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk flause etter nervedrama: – Nei, nei, nei!

Martin Langeveld

Oppdatert 14/02/2022 klokken 11:01 GMT+1

Curlingherrenes OL-eventyr henger i en tynn tråd etter tap mot tabelljumbo Danmark.

Norsk kjempetabbe: – Jeg blir stum

Danmark - Norge 6-5
De danske «drenge» var allerede ut av OL med fem av fem tap før oppgjøret mot Norge. De ble likevel en hard nøtt å knekke for Steffen Walstad og co.
– Nei, nei, nei, utbrøt Discovery-kommentator Thoralf Hognestad etter flere norske feil.
Det ble ingen god dag sett med norske øyne. I ekstraomgangene kunne danskene strekke henda i været for sin første seier i OL. Det kan nordmennene takke seg selv for.
Resultatet kan vise seg å bli avgjørende med tanke på avansement i OL. Fasiten er nå fire tap i gruppespillet og Norge er avhengig av hjelp fra andre nasjoner.
Se curlingherrenes reaksjoner etter tapet mot Danmark:
picture

Skeptisk til egen skjebne: – Vi må ha flaks

– Må ha flaks

Det var en skuffet curlingkvartett som møtte Discovery etter kampen.
– Danmark spiller sin beste kamp og vi må hylle dem. Vi visste det kom til å bli jevnt, men det går ikke veien i dag dessverre, sier Torger Nergård til Discovery.
– Akkurat nå er ikke sluttspill vår skjebne, vi skal bare vinne våre kamper og vi må ha flaks, følger Magnus Vågberg opp.
Norge, som ble ansett som medaljekandidat før OL, gjorde det særlig vanskelig for seg selv i den femte omgangen, da Walstad bommet grovt på en enkel dansk stein. Det som så ut til å bli to norske poeng ble heller ett til danskene. Det førte til temperatur i kommentatorbua.
– Ai, ai, ai, det der er en råbom. Jeg blir stum, det der er for dårlig. Amatørnivå, var dommen fra kommentator Hognestad.
Det førte danskene opp i 3-1, og selv om Norge hentet seg tilbake, endte til slutt med tap i ekstraomgangene.
picture

Se nattens OL-høydepunkter: Norsk slopestyle-magi og tigerhopp

Danskene best

Danmark fikk det beste utgangspunket med siste stein og tok ett poeng i første omgang.
Norge slo så tilbake, hvor Steffen Walstad hentet sitt første poeng. Det poenget ble etterfulgt av dansk «blank» som var en lovende start sett med norske øyne.
Men danskene tok tilbake ledelsen. Det så lenge bra ut for Norge med tre poenggivende, men på siste stein leverte Mikkel Krause en meget sterk stein, som også ble den beste i boet.
picture

Norsk kjempetabbe: – Jeg blir stum

Gigatabbe

Norge hadde siste stein i femte omgang og skulle bare slå ut danskenes eneste stein i boet, men Walstad bommet grovt og regelrett ga danskene enda ett poeng. Det førte til ett dansk poeng istedenfor to norske.
Walstad og co. fortsatte med siste stein og denne gang ble det bedre fangst med to poeng. På resultattavla sto det 3-3 med fire omganger igjen.
I det påfølgende partiet måtte dagens hvitkledde se danskene ta enda ett poeng. Selv om det ble lagt en god stein bak danskenes guard kunne de enkelt legge beste stein i midten av boet.
Nivået blant de norske hevet seg i den åttende omgangen, hvor Torger Nergård leverte flere gode steiner. Da danskenes Krause bommet på sin siste, kunne nordmennene enkelt utlikne.
– Torger Nergård for president, sa kommentator Hognestad om Norges viseskips spill.
picture

Finaleplassen røk i siste OL: – Egentlig en lettelse

Måtte ut i ekstraomganger

Utgangspunktet var nå langt lysere, men danskene hentet det neste poenget. Norge spilte med kniven på strupen i siste omgang.
Det var derfor passende at danskene var på tilbudsiden på nest siste stein som ga Norge det viktige poenget og ekstraomganger.
I ekstraomgangene var danskene best, og en potensiell semifinale henger i en tynn tråd.
Norge har tre kamper igjen og møter tabellrival ROC 02.05 natt til tirsdag. Kampen og alt annet fra OL kan du se på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame