Populære sporter
All sport
Vis alt

Storfavoritt Shiffrin i tet – Mowinckel og Holtmann på skuddhold

Eurosport
AvEurosport

Publisert 16/02/2023 klokken 11:00 GMT+1

Ragnhild Mowinckel og Mina Fürst Holtmann er på skuddhold til medalje i VM-rennet i storslalåm. Forhåndsfavoritten Mikaela Shiffrin topper foran annen omgang.

Ragnhild Mowinckel.

Foto: NTB

Amerikanske Shiffrin har tolv hundredeler til gode på det franske hjemmehåpet Tessa Worley. Italienske Federica Brignone er ytterligere 19 hundredeler på etterskudd på tredjeplass.
Fra startnummer 14 gjorde Mowinckel ingen store feil, men var likevel slått med 71 hundredeler av Shiffrin.
– En absolutt godkjent omgang. Jeg blitt litt kastet rundt i midtpartiet og kom litt ut av runden. Det ble litt stakkato, men så fant jeg flyten igjen. Da gikk det bedre igjen, sa Mowinckel til NTB.
– Jeg har lyst til å være med å kjempe om dette. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi telle opp til slutt, la hun til.

Holtmann imponerte

På plassen mellom Molde-jenta og løperne på pallen ligger sveitsiske Lara Gut-Behrami. Hun er kun sju hundredeler foran Mowinckel foran omgang nummer to.
Mina Fürst Holtmann gjorde også en meget god første omgang. Hun holdt følge med teten gjennom store deler av traseen og er nummer seks etter første omgang. Elleve hundredeler skiller opp til Mowinckel på plassen foran.
– Det var en bra omgang. Jeg føler at jeg kan renske opp litt noen forskjellige steder, kjøre litt renere. Ellers er jeg veldig happy. Jeg må si jeg er litt positivt overrasket. Storslalåmformen min har vært litt ustabil, sa Holtmann til NTB.
– Gøy med Mina som følger hakk i hæl. Da har vi to sjanser. Vi har satt oss i en god posisjon. Det er gøy å ha et sånt utgangspunkt. Det blir en spennende annen omgang, sa Mowinckel.

Tungt for verdensmesteren

Maria Therese Tviberg ble verdensmester i parallellslalåm onsdag. Torsdag klarte hun ikke helt å følge opp den prestasjonen. En stor feil underveis kostet mye. I mål var hun slått med to sekunder og 55 hundredeler.
Thea Louise Stjernesund kjørte inn til bronse onsdag. Dagen derpå lyktes heller ikke romerikingen i storslalåm. Hun var slått med halvannet sekund av Shiffrin.
Omgang nummer to i Meribel starter 13.30.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame