Populære sporter
All sport
Vis alt

Skuffende norsk VM-utfor: – Frustrerende

Eurosport
AvEurosport

Publisert 11/02/2023 klokken 12:45 GMT+1

Det ble ikke medalje for Ragnhild Mowinckel eller Kajsa Vickhoff Lie i utfor i alpin-VM. De slet med stadig tregere forhold på toppen av løypa.

Ragnhild Mowinckel.

Foto: Getty Images

VM-utforen endte med gull til Jasmine Flury fra Sveits, sølv til Nina Ortlieb fra Østerrike og bronse til Corinne Suter fra Sveits.
De 26 beste av 29 deltakere er så langt ferdigkonkurrert i Meribel. Verken Mowinckel eller Vickhoff klarte å komme inn blant de tre beste i rennet der det så ut til å bli vanskeligere og vanskeligere forhold.
På toppen av løypa ble det lavere fart i takt med at startnumrene økte.
– Det ser ut som at noe har endret seg. Solen har kommet fram og har trolig endret snøen litt, og så virker det som vinden på toppen har roet seg ned, kommenterte landslagstrener Tim Gfeller overfor Viaplay.

I form

De norske jentene har vist sterk form inn mot VM med sesongbeste resultat i det siste utforrennet før mesterskapet, men lørdag var de langt unna de beste.
Mowinckel slet med å få følge tempoet til kvinnene i toppen, og hun la igjen hundredeler hele veien nedover. I mål var hun 84 hundredels sekund bak ledende Flury fra Sveits, og det holder enn så lenge til 10.-plass.
– Det var litt rart. Min generelle opplevelse av løpet var at jeg traff der jeg skulle treffe. Så jeg ble skikkelig overrasket over hvor langsom jeg var på toppen. Men så ser jeg at de som kommer etter meg, ikke var i nærheten heller, sa Mowinckel etter rennet.
For Lie gikk det også altfor sakte i starten, og hun kom i mål til delt sisteplass av de 14 som hadde tellende resultat. I skrivende stund er hun nummer 15.
– Vi er ute etter mer enn dette. Men alle har gjort en bra jobb for å gjøre oss klare til rennet, sa Gfeller.

Favoritten sviktet

På fredagens utfortrening var Lie og Mowinckel nummer tre og fire bak Sofia Goggia og Mirjam Puchner. Lie tok også bronse i super-G tidligere i uken.
Flury hadde startnummer to og dro nytte av det. Ortlieb (startnummer 5) og Suter (8) stikker av med henholdsvis sølv og bronse.
– Det er litt frustrerende, men jeg vet ikke om det er solen, snøen, varmen eller hva som gjør det. Det virker rett og slett som at det gled dårligere, sa Mowinckel.
Storfavoritten Goggia, som fortsatt mangler VM-gull i sin karriere, hadde et skuffende renn i Meribel. Hun hektet venstreskien sin inn i en port underveis og ble diskvalifisert. I målområdet trengte italieneren tid for å fordøye skuffelsen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame